Advertentie
Bakken met groenten
Groenten eten we veelal bij het avondeten, of misschien af en toe bij de lunch. Maar wist je dat je ook heel goed kunt bakken met groenten? Neem zoete aardappel of wortel, die heel zoet zijn van zichzelf en daardoor goed werken in zoete baksels.
Ook biet, pompoen en courgette doen het goed in taarten en cakes. Kijk maar naar deze recepten, waarin stuk voor stuk een portie groente wordt verwerkt.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten om te bakken met groente
Heb je nog een restje wortel, een paar bietjes of een stuk pompoen over? Kijk dan snel verder, want dit zijn de lekkerste recepten om te bakken met groente.
Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten
In deze cupcakes verwerk je gepureerde zoete aardappel. Zo worden ze extra zoet én extra smeuïg.
Pompoencupcakes met roomkaasglazuur
Nog een leuke cupcakevariant, deze maak je met pompoen. Je kunt trouwens ook geraspte wortel gebruiken.
Homemade carrotcake van Inge
Over wortel gesproken: carrotcake kennen we inmiddels allemaal wel. Deze klassieke variant krijgt lekkere laag botercrème om hem helemaal af te maken.
Carrot cake cupcakes
En carrotcake kun je natuurlijk ook in mini versie maken: tadaaa, dan krijg je deze carrot cake cupcakes.
Vegan carrot cake
Carrot cake, maar dan liever vegan? Dat kan hoor! Kijk maar naar dit recept.
Browniecake met rode biet
De aardse smaak van rode biet gaat heel goed samen met chocolade. In dit recept verwerk je beide ingrediënten, het beste van twee werelden dus!
Hartige cheesecake met gegrilde groenten
Cheesecake heb je in alle soorten en maten, maar heb je al wel eens een hartige cheesecake gemaakt? Deze versie met bodem van roggebrood is je nieuwe favoriet!
Lees ook:
Onze tips
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?