Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
hartige cheesecake

Hartige cheesecake met gegrilde groenten

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur en 40 minuten wachttijdca. 2 u. en 40 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Cheesecake heb je in alle soorten en maten, maar heb je al wel eens een hartige cheesecake gemaakt? Deze cheesecake met bodem van roggebrood is je nieuwe favoriet!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Roer de kokosolie door het verkruimelde roggebrood en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet de bodem ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Maal de geitenkaas, de roomkaas, het bakmeel, de eieren en 1 el honing in een keukenmachine tot een glad beslag. Roer de blaadjes van 2 takjes tijm, de rozemarijn en zout en peper erdoorheen. Schenk de helft van de vulling over de bodem in de springvorm. Verdeel de puntpaprika’s en courgette eroverheen. Schenk de overige vulling eroverheen. Bak de cheesecake
    ca. 40 minuten in de oven.

  3. Haal de cheesecake uit de oven en laat hem op een rooster volledig afkoelen. Zet de afgekoelde cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer de taart met de grilde tomaten en wat extra tijm. Besprenkel met 4 el honing.

Per portie: 518 kcal | 52 g koolhydraten | 23 g eiwit | 23 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter  Foto’s: Willem van Santen  Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)