Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Carrot cake cupcakes

Carrot cake cupcakes

  • Eenvoudig

  • 44 minuten bereidingstijd44 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Voor het beslag

Voor de frosting

Bereiding

  1. Zet voor de frosting een groot vergiet boven een kom en bekleed met een kaasdoek. Schep de yoghurt in het vergiet, dek af en laat 2-3 uur uitlekken in de koelkast tot er een heldere vloeistof in de kom zit en de yoghurt dikker is geworden.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe voor het beslag de eieren, de yoghurt, de ahornsiroop, de melk en het vanille-extract in een grote kom en klop door elkaar met een garde. Meng het bakmeel met de speculaaskruiden en het bakpoeder in een andere kom. Spatel het meelmengsel kort door het eimengsel. Meng de rozijnen met de bloem en spatel ze samen met de wortel en de helft van de geraspte sinaasappelschil door het beslag.

  3. Leg de vormpjes in de holtes van het bakblik en verdeel het beslag erin. Bak 20-22 minuten in de oven of tot de muffins gerezen en stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.

  4. Schep de uitgelekte yoghurt in een kleine kom en voeg de ahornsiroop en het vanille-extract toe. Roer goed door elkaar en zet de frosting minimaal 30 minuten in de koelkast. Versier de afgekoelde muffins met de frosting en de overige sinaasappelschil.

Per portie: 146 kcal | 19 g koolhydraten | 6 g eiwit | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Agathé Gits Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)