Carrot cake cupcakes
Eenvoudig
44 minuten bereidingstijd44 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Bereiding
Zet voor de frosting een groot vergiet boven een kom en bekleed met een kaasdoek. Schep de yoghurt in het vergiet, dek af en laat 2-3 uur uitlekken in de koelkast tot er een heldere vloeistof in de kom zit en de yoghurt dikker is geworden.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe voor het beslag de eieren, de yoghurt, de ahornsiroop, de melk en het vanille-extract in een grote kom en klop door elkaar met een garde. Meng het bakmeel met de speculaaskruiden en het bakpoeder in een andere kom. Spatel het meelmengsel kort door het eimengsel. Meng de rozijnen met de bloem en spatel ze samen met de wortel en de helft van de geraspte sinaasappelschil door het beslag.
Leg de vormpjes in de holtes van het bakblik en verdeel het beslag erin. Bak 20-22 minuten in de oven of tot de muffins gerezen en stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
Schep de uitgelekte yoghurt in een kleine kom en voeg de ahornsiroop en het vanille-extract toe. Roer goed door elkaar en zet de frosting minimaal 30 minuten in de koelkast. Versier de afgekoelde muffins met de frosting en de overige sinaasappelschil.