Advertentie
Met de seizoenen mee eten is het lekkerste wat er is. De groenten en fruit van het seizoen zitten namelijk boordevol smaak én voedingstoffen. En dat proef je! Groenten en fruit van het seizoen eten is ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee. In onze seizoenskalender delen wij welke groenten en fruit je het beste in elk seizoen op je boodschappenlijstje kan zetten. Waar wacht je nog op?
Lente
De dagen worden weer wat langer en het zonnetje begint langzaam steeds meer te schijnen. In de lente hebben wij het liefst frisse smaken op ons bord. Laat dat maar aan de lente over! In dit seizoen maak je de lekkerste salades met bijvoorbeeld veldsla en radijs. Maar vergeet vooral ons witte goud niet: asperges.
De groenten en fruit van de lente zijn:
Zomer
Geniet in de zomermaanden niet alleen van het zonnetje maar ook van het heerlijke fruit dat dit seizoen te bieden heeft. Aardbeien, bramen, kersen en pruimen. Er is toch niks lekkerder dan zomerfruit? Maak bijvoorbeeld deze wittechocolademousse-taart met zomerfruit. Jum!
De groenten en fruit van de zomer zijn:
- Rucola
- Tomaat
- Spinazie
- Venkel
- Courgette
- Bloemkool
- Aubergine
- Aardbeien
- Bramen
- Kersen
- Pruimen
- Sperziebonen
Wittechocolademousse-taart met zomerfruit
Naar het receptHerfst
De dagen worden korter en het weer slaat om. In de herfst blijven wij stiekem het liefste lekker binnen bij de haard. Ga op een luie zondag bakken met appels of peren. Of ga aan de slag met onze favoriet van het seizoen: pompoen!
De groenten en fruit van de herfst zijn:
- Pompoen
- Boerenkool
- Knolselderij
- Rode kool
- Spitskool
- Witlof
- Spruitjes
- Appels
- Peren
- Druiven
- Wortel
Winter
In de koudste tijd van het jaar verwarm je jezelf het beste met lekkere soepen en stampotten. Heerlijk om te maken met de groenten en fruit van de seizoenskalender! Maak bijvoorbeeld een winters stoofpotje met pastinaak en laat deze de hele dag op het vuur pruttelen. Er is toch niks gezelliger dan dat?
De groenten en fruit van de winter zijn:
Winterse stoofpot
In deze heerlijke winterse stoofpot zijn de groenten de hoofdrolspelers. Het stuk vlees zorgt voor een diepe, rijke smaak. Geen overdaad aan vlees, wel aan smaak!
Naar het receptWil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.