Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
seizoensgroenten november

Seizoenskalender voor groenten en fruit

Advertentie

Kun je net als ons niet wachten tot het lente is zodat je met rabarber kan gaan bakken, of smacht je naar verse boerenkool in de winter? Misschien heb je het niet eens door, maar vaak eet je met de seizoenen mee. Met onze seizoenskalender kun je altijd checken wanneer je welke groenten en fruit het beste op je boodschappenlijstje kan zetten.

Seizoenskalender groenten & fruit

Met de seizoenen mee eten is het lekkerste wat er is. De groenten en fruit van het seizoen zitten namelijk boordevol smaak én voedingstoffen. En dat proef je! Groenten en fruit van het seizoen eten is ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee.

In onze seizoenskalender delen wij welke groenten en fruit je het beste in elk seizoen op je boodschappenlijstje kan zetten. Waar wacht je nog op?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lente

De dagen worden weer wat langer en het zonnetje begint langzaam steeds meer te schijnen. In de lente hebben wij het liefst frisse smaken op ons bord. Laat dat maar aan de lente over! In dit seizoen maak je de lekkerste salades met bijvoorbeeld veldsla en radijs. Maar vergeet vooral ons witte goud niet: asperges.

De groenten en fruit van de lente zijn:

Seizoensgroenten mei

Zomer

Geniet in de zomermaanden niet alleen van het zonnetje maar ook van het heerlijke fruit dat dit seizoen te bieden heeft. Aardbeien, bramen, kersen en pruimen. Er is toch niks lekkerder dan zomerfruit? Maak bijvoorbeeld deze wittechocolademousse-taart met zomerfruit. Jum!

De groenten en fruit van de zomer zijn:

Inspiratie? Maak dit recept eens:

Herfst

De dagen worden korter en het weer slaat om. In de herfst blijven wij stiekem het liefste lekker binnen bij de haard. Ga op een luie zondag bakken met appels of peren. Of ga aan de slag met onze favoriet van het seizoen: pompoen!

De groenten en fruit van de herfst zijn:

 • Pompoen
 • Boerenkool
 • Knolselderij
 • Rode kool
 • Spitskool
 • Witlof
 • Spruitjes
 • Appels
 • Peren
 • Druiven
 • Wortel
lokale groenten

Winter

In de koudste tijd van het jaar verwarm je jezelf het beste met lekkere soepen en stampotten. Heerlijk om te maken met de groenten en fruit van de seizoenskalender! Maak bijvoorbeeld een winters stoofpotje met pastinaak en laat deze de hele dag op het vuur pruttelen. Er is toch niks gezelliger dan dat?

De groenten en fruit van de winter zijn:

Maak eens deze winterse stoofpot:

winterse stoofpot

Winterse stoofpot

In deze heerlijke winterse stoofpot zijn de groenten de hoofdrolspelers. Het stuk vlees zorgt voor een diepe, rijke smaak. Geen overdaad aan vlees, wel aan smaak!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!