Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Groente & fruit Lidl

Groente & fruit uit het seizoen: lekker, duurzaam én goedkoop

In samenwerking met Lidl
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Kun je ook niet wachten tot je met rabarber kunt bakken in het voorjaar, of smacht je naar verse boerenkool in de winter? Misschien heb je het niet eens door, maar vaak eet je met de seizoenen mee. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens duurzaam én goed voor je portemonnee.

Groente & fruit uit het seizoen

Seizoensgroente en –fruit zijn op het juiste moment van het jaar geoogst. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld volop aan de slag met asperges. Met de zomer voor de deur kunnen we niet alleen genieten van de zon, maar ook van verse kersen. En wat dacht je van pompoen in de herfst? Door groente & fruit op het juiste moment te telen en te oogsten zijn er verschillende voordelen:

Smaakvoller

Het is vaak een stuk lekkerder en smaakvoller, omdat de groente & fruit op het juiste moment worden geoogst. Daardoor zijn de producten volledig rijp. Zo zijn bijvoorbeeld asperges, radijsjes en rabarber in het voorjaar op hun best. Terwijl boerenkool, pompoen en pastinaak juist in de herfst en winter op hun smaakvolst zijn.

Gezond

Seizoensgroente en -fruit zijn gezonder, omdat ze meer voedingsstoffen bevatten. Zo bevat bijvoorbeeld een appel die in de herfst is geoogst meer vitaminen en mineralen, dan een appel die in de zomer is geoogst en langdurig is bewaard.

Duurzamer

Vaak zijn groente & fruit uit het seizoen duurzamer, omdat ze vaak lokaal geproduceerd worden, en er hierdoor minder CO2-uitstoot geproduceerd wordt. Dit heeft een positief effect op het milieu.

Goedkoper

Bijkomend voordeel: vaak zijn seizoensgroente en -fruit ook nog eens goedkoper, omdat er geen hoge kosten zijn voor opslag en transport.

Lente

De dagen worden eindelijk langer en het zonnetje begint langzaam steeds meer te schijnen. In de lente hebben wij het liefst frisse smaken op ons bord. In dit seizoen maak je de lekkerste salades met bijvoorbeeld veldsla en radijs. Maar vergeet vooral ons witte goud niet: asperges.

Zo zijn asperges nu volop verkrijgbaar. Eén van onze favoriete recepten? Maak eens deze gebonden aspergesoep met achterham.

Zomer

Met de zomer voor de deur genieten we niet alleen van het zonnetje, maar ook van het heerlijke fruit dat dit seizoen te bieden heeft. Aardbeien, bramen, kersen en pruimen. Er is toch niks lekkerder dan zomerfruit?

Herfst

De dagen worden korter en het weer slaat om. In de herfst blijven wij stiekem het liefste lekker binnen bij de haard. Ga op een luie zondag bakken met appels of peren. Of ga aan de slag met onze favoriet van het seizoen: pompoen!

Winter

In de koudste tijd van het jaar verwarm je jezelf het beste met lekkere soepen en stampotten. Heerlijk om te maken met groente & fruit uit het seizoen! Maak bijvoorbeeld een winters stoofpotje met pastinaak en laat deze de hele dag op het vuur pruttelen.

rood fruit lidl

Dé supermarkt in groente & fruit

Dat je voor groente & fruit bij Lidl moet zijn weten we ondertussen wel, maar wat maakt dat Lidl dé supermarkt in groente & fruit is?

Volgens Lidl heeft het voornamelijk met timing te maken, zeker als het om groente & fruit gaat. Zo houdt Lidl zo veel mogelijk rekening met het seizoen, halen ze hun groente & fruit het liefst bij Nederlandse telers – waar ze vaak al jaren mee samenwerken – en controleren ze het assortiment continu op versheid, kleur en smaak.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Uitstekende kwaliteit én betaalbaar

Lidl zorgt er niet alleen voor dat hun groente & fruit van uitstekende kwaliteit zijn, ze zorgen er ook nog eens voor dat het assortiment voor iedereen betaalbaar blijft. Niet alleen het reguliere assortiment overigens, ook het biologisch assortiment.

Meer biologisch? Lees dan ook:

Over Lidl

Lidl is dé supermarkt in groente & fruit, óók biologisch. Kortom, de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Bekijk het biologisch assortiment online of ren snel naar een van de winkels.

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!