Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Appelgalette met spijs

7x recepten met appel: herfstige zoetigheden om te bakken

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

De zomer is helaas ten einde. Gelukkig zijn er als grote troost verse appels. Met de versgeplukte exemplaren bak je de heerlijkste zoetigheden. Probeer deze heerlijke recepten met appel maar eens!

Bakken met appel

De herfst is hét seizoen van de appel wat ons betreft. Niet alleen om zo uit het vuistje te eten, maar ook om te verwerken in warme zoetigheden en baksels. Daarom verzamelden we zeven heerlijke recepten om te bakken met appel. Van appel-honingflapjes tot pecan-appelcake met speculaaskruiden. Welk recept met appel ga jij als eerste maken?

Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Appeltjes in vanillestroop

Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes nog zo lekker als bij oma thuis, probeer maar eens uit.

> naar het recept: appeltjes in vanillesiroop

Appeltjes in vanillesiroop

2. Appel-pecancake met speculaaskruiden

Perfect om de gure dagen wat leuker te maken: deze cake met speculaaskruiden en pecannoten. Een heerlijk stuk gebak om die donkere dagen door te komen, al is de cake heus niet alleen lekker in de herfst!

> naar het recept: appel-pecancake met speculaaskruiden

Appel-pecancake met appelglazuur

3. Appelgalette met spijs

Staan er onverwachts gasten voor de deur? Deze appelgalette met spijs is een stuk eenvoudiger om te maken dan bijvoorbeeld de klassieke appeltaart. Bijkomend voordeel: het hele huis zal gelijk heerlijk ruiken.

> naar het recept: appelgalette met spijs

Appelgalette met spijs

4. Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Hou je ook zo van wentelteefjes? Maak ze dan eens een keer met suikerbrood en gebakken appel. Maar pas op: hierna wil je waarschijnlijk nooit meer anders!

> naar het recept: suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

5. Appeltaart met banketbakkersroom

De banketbakkersroom maakt de appeltaart onweerstaanbaar romig. Bewaar je ook een stukje voor ons als je deze heerlijke appeltaart gaat bakken?

> naar het recept: appeltaart met banketbakkersroom

Appeltaart met banketbakkersroom

6. Appel-honingflapjes met pistachekruim

Met dit recept maak je appelflappen 2.0! Het pistachekruim geeft de appel-honingflapjes wat extra’s, en daar houden we wel van. Niet alleen qua smaak, maar ook qua textuur. Door het kruim krijgen de flappen ook nog eens een heerlijk krokant korstje.

> naar het recept: appel-honingflapjes met pistachekruim

Appel-honingflapjes met pistachekruim

7. Appelcrumble-kaneeltaart

Zeinab vertelt over haar recept: “Deze appelcrumble-kaneeltaart is een klassieker in een nieuw jasje. Zachte kaneelcake vormt de basis voor een vulling van sappige appels en frisse berberisbessen, die wordt afgedekt met een romige banketbakkersroom-botercrème en een krokante crumble. De combinatie van zoet en zuur, zacht en krokant maakt deze taart tot een ware showstopper.”

> naar het recept: appelcrumble-kaneeltaart

Appelcrumble-kaneeltaart

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!