Bakken met appel

De herfst is hét seizoen van de appel. Niet alleen om zo uit het vuistje te eten maar ook om te verwerken in warme zoetigheden. Daarom verzamelden we vijf heerlijke recepten om te bakken met appel. Van appel-honingflapjes tot pecan-appelcake met speculaaskruiden. Welk recept met appel ga jij als eerste maken?

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Appeltjes in vanillestroop

Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes nog zo lekker als bij oma thuis.

> naar het recept: appeltjes in vanillesiroop

Appeltjes in vanillesiroop

Appel-pecancake met speculaaskruiden

Perfect om de guurdere dagen wat leuker te maken: deze cake met speculaaskruiden en pecannoten. Een heerlijk stuk gebak om die donkere dagen door te komen. Al is de cake heus niet alleen lekker in de herfst!

> naar het recept: appel-pecancake met speculaaskruiden

Appel-pecancake met appelglazuur

Appelgalette met spijs

Staan er onverwachts gasten voor de deur? Deze appelgalette met spijs is een stuk eenvoudiger om te maken dan de klassieke appeltaart. Bijkomend voordeel: het hele huis zal gelijk heerlijk geuren.

> naar het recept: appelgalette met spijs

Appelgalette met spijs

Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Geef je wentelteefjes een keer een twist en maak ze met suikerbrood en gebakken appel. Maar pas op: hierna wil je nooit meer anders!

> naar het recept: suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Appel-honingflapjes met pistachekruim

Met dit recept maak je appelflappen deluxe! Het pistachekruim geeft de appel-honingflapjes wat extra’s. Niet alleen in smaak maar ook in textuur. Door het kruim krijgen de flappen een heerlijk krokant korstje.

> naar het recept: appel-honingflapjes met pistachekruim

Appel-honingflapjes met pistachekruim

Lees ook: Voor eens en altijd: Wanneer gebruik je welke appel?