
Bakken met appel
Lees verder na de advertentie
De herfst is hét seizoen van de appel wat ons betreft. Niet alleen om zo uit het vuistje te eten, maar ook om te verwerken in warme zoetigheden en baksels. Daarom verzamelden we zeven heerlijke herfst recepten om te bakken met appel. Van appel-honingflapjes tot pecan-appelcake met speculaaskruiden. Welk recept met appel ga jij als eerste maken?
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Appeltaart met banketbakkersroom
De banketbakkersroom maakt de appeltaart onweerstaanbaar romig. Bewaar je ook een stukje voor ons als je deze heerlijke appeltaart gaat bakken?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Appeltjes in vanillesiroop
Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes nog zo lekker als bij oma thuis, probeer maar eens uit.

Appel-pecancake met appelglazuur
Perfect om de gure dagen wat leuker te maken: deze cake met speculaaskruiden en pecannoten. Een heerlijk stuk gebak om die donkere dagen door te komen, al is de cake heus niet alleen lekker in de herfst!

Appelgalette met spijs
Staan er onverwachts gasten voor de deur? Deze appelgalette met spijs is een stuk eenvoudiger om te maken dan bijvoorbeeld de klassieke appeltaart. Bijkomend voordeel: het hele huis zal gelijk heerlijk ruiken.

Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel
Hou je ook zo van wentelteefjes? Maak ze dan eens een keer met suikerbrood en gebakken appel. Maar pas op: hierna wil je waarschijnlijk nooit meer anders!

Appel-cranberrycrumble met room
Deze applecrumble met speculaaskruiden is een gezellig gerecht om te delen, vooral lekker met room of een bolletje ijs.

Appeltjes met spijs uit de oven
Bakken met appels en spijs, definitely nice! Dit lekkere baksel is hartstikke geschikt als nagerecht of om tijdens een leuke film voor de televisie op te eten. De zelfgemaakte karamelsaus is om van te smullen en maakt het helemaal af.

Appel-honingflapjes met pistachekruim
Met dit recept maak je appelflappen 2.0! Het pistachekruim geeft de appel-honingflapjes wat extra’s, en daar houden we wel van. Niet alleen qua smaak, maar ook qua textuur. Door het kruim krijgen de flappen ook nog eens een heerlijk krokant korstje.

Appelcrumble-kaneeltaart
Zeinab vertelt over haar recept: “Deze appelcrumble-kaneeltaart is een klassieker in een nieuw jasje. Zachte kaneelcake vormt de basis voor een vulling van sappige appels en frisse berberisbessen, die wordt afgedekt met een romige banketbakkersroom-botercrème en een krokante crumble. De combinatie van zoet en zuur, zacht en krokant maakt deze taart tot een ware showstopper.”
Ons favoriete appel recept:

Appeltaart met banketbakkersroom
De banketbakkersroom maakt de appeltaart onweerstaanbaar romig. Bewaar je ook een stukje voor ons als je deze heerlijke appeltaart gaat bakken?
Het deeg
- 350 g bloem (+ extra)
- 50 g suiker
- 1 tl zout
- 250 g extra boter (ijskoud en in blokjes)
De vulling
- 5 appels (bijv. goudreinet)
- 50 g rozijnen
- sap van 1/2 citroen
- 2 el suiker
- 3 el paneermeel
- 1 banketbakkersroom (basisrecept)
- 1 ei (geklutst)
Benodigdheden
- vershoudfolie
Bereiding
Doe voor het deeg 350 g bloem, de suiker, het zout en 250 g boter in de kom van een keukenmachine. Meng alles kort door elkaar tot een kruimelig deeg. Stort het op een schoon werkblad en kneed er zo kort mogelijk 75 ml ijskoud water doorheen zodat er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed niet langer dan nodig is. Snijd ⅓ van het deeg eraf en verpak beide porties in folie. Leg in de koelkast om te rusten.
Schil voor de vulling de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Meng de appel in een kom met de rozijnen, het citroensap, 2 el suiker en laat ca. 30 minuten staan. Laat de appels in een vergiet uitlekken, spreid ze uit op een bord en dep droog met keukenpapier.
Rol de grotere portie deeg op een met bloem bestoven werkblad rond uit (ca. 40 cm Ø). Bekleed er een ingevette taartvorm (30 cm Ø) mee. Laat het overtollige deeg over de rand hangen. Strooi het paneermeel over de bodem en verdeel er de helft van de appels over. Verdeel de banketbakkersroom over de eerste laag appels. Verdeel de overige appels erover.
Rol de tweede portie deeg uit tot een dikte van ca. ½ cm. Snijd brede repen van het deeg en maak er een vlechtwerk mee op de bovenkant van de appeltaart. Snijd (of knip) het overtollig deeg op 2 cm na af. Rol het deeg wat nu nog uitsteekt naar binnen toe op en druk het aan, zodat het vlechtwerk goed aan de rand vastzit. Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei. Zet de taart nog ca. 10 minuten in de koelkast terwijl je de oven voorverwarmt.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de appeltaart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Lees ook:
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?