Bereiding
Een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Wij maken ze éxtra lekker en serveren ze met vanillesiroop. Net zo lekker als bij oma thuis.
- Splijt de vanillestokjes en schraap het merg eruit. Breng in een pan de wijn met de suiker, het vanillemerg, de vanillestokjes en 800 ml water aan de kook.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Schil de appels en laat daarbij het steeltje zitten. Zet de appels rechtop in een diepe ovenschaal. Schenk de hete vanillesiroop over de appels. Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet ca. 1 uur in de oven.
- Neem de schaal uit de oven en laat afgedekt helemaal afkoelen. Serveer de appeltjes op kamertemperatuur met wat van de siroop of
warm ze op laag vuur op in de siroop. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Per portie: ca. 373 kcal
1 g eiwit | 0 g vet | 81g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie