Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Appelcrumble-kaneeltaart

Appelcrumble-kaneeltaart

 • Uitdagend

 • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

 • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Voor de banketbakkersroom-botercrème

Voor de crumble

Zeinab: "Deze appelcrumble-kaneeltaart is een klassieker in een nieuw jasje. Zachte kaneelcake vormt de basis voor een vulling van sappige appels en frisse berberisbessen, die wordt afgedekt met een romige banketbakkersroom-botercrème en een krokante crumble. De combinatie van zoet en zuur, zacht en krokant maakt deze taart tot een ware showstopper."

Bereiding

 1. Doe 400 milliliter van de melk, de kristalsuiker en vanillesuiker in een pan met een inhoud van minimaal 1 liter en verhit het geheel op middelhoog vuur tot tegen het kookpunt aan. Roer af en toe door.

 2. Roer de overige 100 milliliter melk samen met het custardpoeder en vanille-extract tot een glad papje.

 3. Voeg het custardpapje toe aan de pan met warme melk en verwarm al roerend met een garde 6-8 minuten. De banketbakkersroom zal steeds dikker worden.

 4. Stop met roeren zodra de banketbakkersroom dikker wordt en begint te koken. De banketbakkersroom zal gaan bubbelen. Haal van het vuur zodra je minimaal 3 bubbels hebt gezien.

 5. Giet de banketbakkersroom in een hittebestendige kom en dek direct af. Zorg ervoor dat het plasticfolie direct op de banketbakkersroom ligt om te voorkomen dat zich een velletje vormt. Laat na het afkoelen opstijven in de koelkast.

 6. Doe de roomboter en poedersuiker in een mengkom en mix met een staande mixer met platte menghaak of met een handmixer in 10 minuten wit en romig.

 7. Klop de banketbakkersroom in een aparte mengkom een paar minuten los met een garde of mixer (laat deze eerst op kamertemperatuur komen).

 8. Voeg de banketbakkersroom in 3 delen al mixend toe aan de opgeklopte roomboter. Mix het geheel nog 10 minuten op lage snelheid.

 9. Gebruik direct of bewaar tot gebruik in een luchtdichte bak in de koelkast. Bereid maximaal 1 dag van tevoren. Laat altijd voor gebruik op kamertemperatuur komen en klop opnieuw op.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Zoets van Zeinab

€ 29,99
zoets van zeinab