Bereiding

Met dit recept maak je appelflappen deluxe! Wij bakken appel-honingflapjes, met het pistachekruim krijgen de flappen een heerlijk krokant korstje.

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees grof. Meng de geraspte appel direct met het citroensap. Verkruimel de beschuiten en meng samen met de honing door de appel.
  2. Laat het bladerdeeg in ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Verdeel het appelmengsel over de plakjes deeg. Bestrijk de randen van het deeg met wat water en vouw het deeg in een driehoek over de vulling. Druk de randen goed op elkaar. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede schaal en zet ca. 15 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Maal de pistachenoten grof. Meng de pistachenoten met 2 el suiker en het eiwit. Leg de flapjes met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met het pistachemengsel. Bak de flapjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Per stuk: ca. 405 kcal
8 g eiwit | 25 g vet | 36 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren