Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
crumble

Appel-cranberrycrumble met room

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers hem uit. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appel in een kom met de citroenschil, de cranberry’s, de speculaaskruiden en citroensap naar smaak.

  2. Meng in een andere kom 150 g koude boter in blokjes, de bloem, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout. Versnijd het mengsel met 2 messen en wrijf het het tussen de vingers van een koude hand tot kruimels.

  3. Verdeel het appelmengsel over een ingevette ovenschaal. Verdeel de deegkruimels erover. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de crumble warm met de slagroom in een kannetje om zelf aan tafel eroverheen te schenken.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)