Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
crumble

Appel-cranberrycrumble met room

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze applecrumble met speculaaskruiden is een gezellig gerecht om te delen, vooral lekker met room of een bolletje ijs.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze applecrumble met speculaaskruiden is een gezellig gerecht om te delen, vooral lekker met room of een bolletje ijs.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers hem uit. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appel in een kom met de citroenschil, de cranberry’s, de speculaaskruiden en citroensap naar smaak.

  2. Meng in een andere kom 150 g koude boter in blokjes, de bloem, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout. Versnijd het mengsel met 2 messen en wrijf het het tussen de vingers van een koude hand tot kruimels.

  3. Verdeel het appelmengsel over een ingevette ovenschaal. Verdeel de deegkruimels erover. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de crumble warm met de slagroom in een kannetje om zelf aan tafel eroverheen te schenken.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!