Appel-pecancake met appelglazuur
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp de appels grof. Smelt de boter op laag vuur. Roer de boter, de basterdsuiker, de wortel, de appel, een snufje zout, de speculaaskruiden en de eieren door elkaar.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en spatel ze kort door het beslag. Hak de pecannoten en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik (ca. 28×18 cm) en bak de cake 40-50 minuten in de oven.
Neem de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Roer de zure room met het appelsap en de poedersuiker tot een glad glazuur en verdeel over de cake. Snijd de cake in blokjes en serveer.