Bereiding
Perfect om de guurdere dagen wat leuker te maken… deze cake met speculaaskruiden en pecannoten. Heus niet alleen lekker in de herfst!
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp de appels grof. Smelt de boter op laag vuur. Roer de boter, de basterdsuiker, de wortel, de appel, een snufje zout, de speculaaskruiden en de eieren door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en spatel ze kort door het beslag. Hak de pecannoten en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik (ca. 28×18 cm) en bak de cake 40-50 minuten in de oven.
- Neem de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Roer de zure room met het appelsap en de poedersuiker tot een glad glazuur en verdeel over de cake. Snijd de cake in blokjes en serveer.
Per stuk: ca. 273 kcal
3 g eiwit | 14 g vet | 33 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren