Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Appel-pecancake met appelglazuur

Appel-pecancake met appelglazuur

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 15

Ingrediënten

Het perfecte baksel om de guurdere dagen wat leuker te maken. Deze cake met speculaaskruiden en pecannoten is heus niet alleen lekker tijdens de feestdagen. Wij bakken hem het liefste elke week.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp de appels grof. Smelt de boter op laag vuur. Roer de boter, de basterdsuiker, de wortel, de appel, een snufje zout, de speculaaskruiden en de eieren door elkaar.

  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en spatel ze kort door het beslag. Hak de pecannoten en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik (ca. 28×18 cm) en bak de cake 40-50 minuten in de oven.

  3. Neem de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Roer de zure room met het appelsap en de poedersuiker tot een glad glazuur en verdeel over de cake. Snijd de cake in blokjes en serveer.

Per portie: 273 kcal | 33 g koolhydraten | 3 g eiwit | 14 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (5 stemmen)