Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

Suikerbroodwentelteefjes met gebakken appel

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Geef je wentelteefjes een keer een twist. Maak ze met suikerbrood en gebakken appel. Hierna wil je nooit meer anders!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Geef je wentelteefjes een keer een twist. Maak ze met suikerbrood en gebakken appel. Hierna wil je nooit meer anders!

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd het vruchtvlees in schijven. Kluts het ei met de melk. Halveer het suikerbrood diagonaal en wentel ze in het melkmengsel. Klop de slagroom met de suiker lobbig.

  2. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak er de appel en de wentelteefjes in ca. 3 minuten per zijde goudbruin in. Bestrooi met het kaneelpoeder en de sinaasappelschil. Serveer de wentelteefjes met de appel en de room.

Per portie: 588 kcal | 75 g koolhydraten | 10 g eiwit | 26 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!