Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
winterse stoofpot

Winterse stoofpot

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In deze heerlijke winterse stoofpot zijn de groenten de hoofdrolspelers. Het stuk vlees zorgt voor een diepe, rijke smaak. Geen overdaad aan vlees, wel aan smaak!

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en pastinaken en snijd in plakken of stukken (2 cm). Halveer de grotere krieltjes. Snijd de rapen in partjes.

  2.  Verhit een scheut olie in een gietijzeren pot of hoge stoofpan en bak hierin de stukken vlees rondom goudbruin; kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan, voeg de ui, knoflook en wortelen toe en roerbak 2 minuten. Voeg het vlees weer toe aan de pan en blus met het bier en 400 ml water. Voeg marmite, tijm, rozemarijn en laurier toe, dek af en laat het geheel 1 uur zachtjes pruttelen.

  3. Voeg nu de stukken pastinaak, aardappel en raapjes toe en laat nog 1 uur verder garen. Kruid met peper en zout.

  4. Indien de saus nog voller van smaak mag zijn, laat dan alles nog 5 minuten inkoken op een hoger vuur en zonder deksel. Serveer met stukken brood om die heerlijke saus mee uit je bord te vegen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)