Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
cake tatin

7x bakken met peren

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze zeven favoriete recepten met peren bij elkaar. Ga jij bakken met peren komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met peren

Met de gebakken peren zitten wordt normaal niet als positief gezien, maar in dit geval is dat het zeker wel! Sla er dus maar flink wat in bij de supermarkt, want dit weekend gaan we heel veel lekkers bakken met peren.

1. Perenbol met anijsboter en hazelnoot

Deze pearfecte gebakjes zijn een lust voor het oog, maar niet alleen dat. We combineren peer met bladerdeeg én hazelnoot voor het allerlekkerste resultaat. Smullen maar!

bakken met peren

2. Peren-bastognecrumble

Heb je dit weekend weinig tijd maar wel zin om te bakken met peren? Dan is dit recept precies wat je zoekt. Deze lekkere traktatie hoef je maar tien minuten in de oven te doen. Zet de koffie en thee maar alvast klaar, in no-time staat dit gebak op tafel.

crumbles peer bastogne

3. Blondie met gezouten karamel en peer

Blondies have more fun, zeker als je gaat bakken met peren én overheerlijke gezouten karamel aan het beslag toevoegt. Vergeet de brownies, dit wordt je nieuwe favoriet!

bakken met peren: blondie met gezouten karamel

4. Bakken met peren: peren-kruimelcake met anijs

Perencake bakken is leuk én je kan de hele buurt trakteren op wat lekkers. Let wel op: kan, alles zelf opeten mag natuurlijk ook. We don’t judge.

5. Crumble met appel, peer en kaneel

Je moet appels en peren misschien niet vergelijken, maar wel combineren! Zeker als je er ook nog een theelepeltje kaneel aan toevoegt…

bakken met peren: peren-bastognecrumble

6. Cake tatin met peertjes en chocolade

Dit is een recept voor iedereen die graag écht uitpakt. Deze cake tatin heeft de wauw-factor en is heerlijk als toetje of bij een kopje koffie. En dan hebben we nog niets gezegd over de onweerstaanbare smaken.

bakken met peren: cake tatin

7. Perentaart met beurre noisette

Deze taart is ideaal als je gaat bakken met peren. De boter zorgt voor een fantastische smaak, die erg goed past bij de cake en de peren. Om je vingers bij af te likken, beloofd!

Perentaart met beurre noisette

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!