Perenbol met anijsboter en hazelnoot
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maal of hak de hazelnoten zo fijn mogelijk. Kneed de gemalen hazelnoten samen met de suiker en het anijszaad door de boter. Zet het mengsel in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).
Schil de peren en steek met een appelboor het klokhuis eruit. Vul de peren met de anijsboter. Rol eventueel de plakjes bladerdeeg nog een beetje uit en vouw om de onderkant van elke peer een plakje bladerdeeg zodat de 4 deeghoekjes als puntjes naar boven wijzen.
Kluts het ei en bestrijk de perenbollen ermee. Strooi wat suiker eroverheen. Zet de perenbollen eventueel in een muffinbakblik of taartvormpjes om ervoor te zorgen dat de peren niet omvallen. Bak de peren in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.