Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Peren-kruimelcake met anijs

Peren-kruimelcake met anijs

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de basterdsuiker met 50 g bloem, 30 g boter en een snuf zout. Wrijf er tussen de vingertoppen een kruimelig deeg van. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splits de eieren. Meng 250 g boter met de suiker en klop er de eidooiers doorheen. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel ze door het botermengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel erover en spatel voorzichtig door.

  3. Spatel voorzichtig de blokjes peer en de anijszaadjes door het beslag en schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm. Verdeel het kruimeldeeg erover en druk het lichtjes aan. Bak de cake ca. 1 uur in de oven. Verlaag na 25 minuten de oventemperatuur tot 150°C.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)