Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
cake tatin

Cake tatin met peertjes en chocolade

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schraap voor de custard het vanillemerg uit het vanillestokje. Verwarm in een pannetje de melk en de slagroom met het vanillemerg en het vanillestokje en laat ca. 5 minuten trekken. Laat niet koken. Klop de dooiers los met de suiker en een snuf zout. Giet de warme vanilleroom al roerend bij de dooiers. Giet het geheel terug in de pan en verwarm al roerend, zónder te koken, tot de custard dikker wordt. Neem van het vuur en laat  afkoelen. Dek af met vershoudfolie.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Meng voor de amandelcrunch het amandelschaafsel met het eiwit en de suiker. Spreid het amandelschaafsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het amandelschaafsel in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Schep regelmatig om.

  3. Karamelliseer voor de karamel 100 g suiker met een scheutje water in een pan. Roer niet in de karamel maar draai de pan rustig om alle suiker te laten karamelliseren. Voeg 1 el boter toe. Giet de karamel in een ingevette taartvorm met rechte randen. Schil de peertjes en halveer ze. Leg de peertjes met het snijvlak naar beneden in de karamel. Verdeel de chocolade eroverheen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Klop voor de cake de boter et de suiker en het zout wit en luchtig. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Klop steeds door tot het ei helemaal is  opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel eroverheen en roer kort door elkaar. Schep het beslag in een spuitzak en spuit het tussen en op de peertjes in de taartvorm. Strijk het beslag glad. Bak de cake in ca. 1 uur  goudbruin en gaar in de oven.

  5. Neem de cake uit de oven en laat ca. 30 minuten afkoelen. Stort de cake op een schaal. Serveer de cake met de custard en strooi er de amandelcrunch overheen.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Rob Kerkvliet Styling: Femke van Waveren Locatie: la-tertulia.nu Haar en visagie: Lotte Corneth

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)