Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
blondie met gezouten karamel

Blondie met gezouten karamel en peer

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

De guilty pleasure van iedere zoetekauw: salted caramel. Dit is ons favoriete recept met gezouten karamel en peer. Let's bake!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een vierkante bakvorm (22-23 cm) met bakpapier.

  2. Smelt de boter in een pan en verhit tot hij gebruind is. Voeg de suiker en 4 el gezouten karamel toe en verhit ca. 1 minuut op laag vuur. Laat afkoelen tot lauwwarm en roer de eieren, de peer en de chocolade erdoorheen. Doe het zelfrijzend
    bakmeel in een kom en roer er geleidelijk het karamelmengsel doorheen.

  3. Spatel het beslag in de bakvorm. Verdeel 5 el gezouten karamel over het oppervlak en trek de gezouten karamel met het steeltje van een theelepel gemarmerd door het beslag. Bak de blondie in 25-30 minuten in de oven goudbruin en net gaar.

Per portie: 300 kcal | 42 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)