Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een vierkante bakvorm (22-23 cm) met bakpapier.
- Smelt de boter in een pan en verhit tot hij gebruind is. Voeg de suiker en 4 el gezouten karamel toe en verhit ca. 1 minuut op laag vuur. Laat afkoelen tot lauwwarm en roer de eieren, de peer en de chocolade erdoorheen. Doe het zelfrijzend
bakmeel in een kom en roer er geleidelijk het karamelmengsel doorheen. - Spatel het beslag in de bakvorm. Verdeel 5 el gezouten karamel over het oppervlak en trek de gezouten karamel met het steeltje van een theelepel gemarmerd door het beslag. Bak de blondie in 25-30 minuten in de oven goudbruin en net gaar.
Per portie: ca. 300 kcal
4 g eiwit | 13 g vet | 42 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush