Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
blondie met gezouten karamel

Blondie met gezouten karamel en peer

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

De guilty pleasure van iedere zoetekauw: salted caramel. Dit is ons favoriete recept met gezouten karamel en peer. Let's bake!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
12

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
De guilty pleasure van iedere zoetekauw: salted caramel. Dit is ons favoriete recept met gezouten karamel en peer. Let's bake!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een vierkante bakvorm (22-23 cm) met bakpapier.

  2. Smelt de boter in een pan en verhit tot hij gebruind is. Voeg de suiker en 4 el gezouten karamel toe en verhit ca. 1 minuut op laag vuur. Laat afkoelen tot lauwwarm en roer de eieren, de peer en de chocolade erdoorheen. Doe het zelfrijzend
    bakmeel in een kom en roer er geleidelijk het karamelmengsel doorheen.

  3. Spatel het beslag in de bakvorm. Verdeel 5 el gezouten karamel over het oppervlak en trek de gezouten karamel met het steeltje van een theelepel gemarmerd door het beslag. Bak de blondie in 25-30 minuten in de oven goudbruin en net gaar.

Per portie: 300 kcal | 42 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)