Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Perentaart met beurre noisette

Perentaart met beurre noisette

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt 25 g boter in een koekenpan en laat bruisen tot de boter een bruine kleur en een nootachtig aroma krijgt. Voeg de peren en 1 el van de suiker toe en laat de suiker smelten. Wentel de peren in het boter mengsel tot ze licht gekaramelliseerd en stroperig zijn. Laat afkoelen.

  2. Smelt 150 g boter in een pan en laat bruisen tot de boter een bruine kleur en een nootachtig aroma krijgt. Schenk de boter in een kom en laat afkoelen. Zet de boter in de koelkast tot hij niet meer vloeibaar maar nog zacht is. Roer af en toe door.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diepe springvorm (20 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Haal de peren met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze in een enkele laag over de bodem van de vorm (serveer de overige peren bijvoorbeeld als toetje met yoghurt). Zet de pan met de siroop apart.

  4. Klop de afgekoelde beurre noisette met de overige suiker luchtig. Klop de eieren er 1 voor 1 doorheen. Spatel het bakmeel en het bakpoeder erdoorheen. Verdeel het beslag over de peren in de vorm en strijk glad. Bak 30-35 minuten in de oven of tot de cake terugveert als je hem licht indrukt.

  5. Laat ca. 5 minuten afkoelen in de vorm. Stort de taart ondersteboven op een bord. Verwarm de siroop in de pan en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Serveer nog een beetje warm. Lekker met slagroom of ijs.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Faye Wears Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)