Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
biologisch en goedkoop

Biologisch én goedkoop? Bij deze supermarkt kan het!

In samenwerking met Lidl
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Biologisch én goedkoop? Dat kan! We vertellen je niet alleen bij welke supermarkt dit kan, maar we vertellen je ook meer over biologische producten, en wat biologisch eigenlijk inhoudt.

Wat is biologisch?

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dierenwelzijn en duurzaamheid. Dit betekent ook dat je als teler alleen biologische producten mag telen als je voldoet aan een aantal strenge regels en eisen.

Deze Europese regels zorgen ervoor dat het eten wordt geproduceerd op een manier die goed is voor dieren, mensen, milieu, klimaat en biodiversiteit.

Biologische producten zijn herkenbaar aan verschillende keurmerken: EKO, Europees biologisch en Demeter.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Biologische landbouw

Biologische landbouw is gebaseerd op vier basisprincipes: gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg. Alles wat een bioboer doet, komt hieruit voort. En niet alleen de boer: er gelden regels voor iedereen in de biologische sector.

Dat betekent bijvoorbeeld dat de bodem levendig en vruchtbaar moet blijven, dat de boerderij zorgt voor meer biodiversiteit en dat er absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Daarnaast mogen er ook geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd worden aan de producten.

biologische teler lidl

Biologisch én goedkoop

Wist je dat Lidl het goedkoopste biologisch assortiment heeft? Zo maken ze biologisch toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Dat is niet alleen beter voor jou, maar ook voor de wereld.

Zo bestaat maar liefst 20% van het assortiment met groente & fruit van Lidl uit biologische producten. Onbespoten, altijd vers en van uitstekende kwaliteit natuurlijk, zoals je gewend bent van deze supermarkt.

Sommige producten biedt Lidl zelfs alleen maar biologisch aan. Denk bijvoorbeeld aan pastinaak, kruidenplantjes en pompoen. Kortom, biologisch én goedkoop? Zeker bij Lidl!

Biologische groente & fruit

Dat biologisch helemaal niet duur hoeft te zijn bewijst Lidl wel. Wat dacht je bijvoorbeeld van hun biologische citroenen, courgettes, paprika’s of wortelen? Stuk voor stuk biologisch geteeld, vaak ook nog eens lokaal en niet duur. Beter voor de wereld, beter voor jou en ook nog eens beter voor je portemonnee.

biologisch en goedkoop lidl

Over Lidl

Lidl is dé supermarkt in groente & fruit, óók biologisch. Kortom, de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Bekijk het biologisch assortiment online of ren snel naar een van de winkels.

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!