
De vier seizoenen van Vogel
Lees verder na de advertentie
Regiseusse, schrijfster en actrice Sanne Vogel staat al van jongs af aan in de keuken. Eigen recepten verzinnen, experimenteren en koken voor familie en vrienden is haar grootste hobby. Het boek “De vier seizoenen van Vogel” is het resultaat van een tienjarige zoektocht naar wat volgens Sanne Vogel het ideale eten is. Op de eerste plaats retelekker natuurlijk, maar daarnaast ook plantaardig, seizoensgebonden en lokaal. Sanne Vogel maakte een boek bomvol inspirerende gerechten en verhalen over hoe prachtig eten kan zijn. Een ode aan groenten, en met de portretten van lokale producenten die haar inspireren. Met meer dan 80 recepten, onderverdeeld in zes hoofdstukken: de vier seizoenen en de hoofdstukken ‘Soms’ en ‘Altijd’.

Sanne Vogel
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Natuurlijk ken je Sanne Vogel van het witte doek. Momenteel speelt ze in de film Foodies de hoofdrol, waar wij twee recepten voor maakten. Onlangs spraken we uitgebreid met haar over haar rol en de film, die toevallig dezelfde naam heeft als ons magazine. Lees hier het hele interview.
Daarnaast is Sanne Vogel een echte foodie, ze houdt ontzettend van koken en eten. Dat is iets wat je absoluut terugleest in haar prachtige boek. Ze vertelt graag over de verschillende lokale producenten, en met liefde beschrijft ze de verschillende ingrediƫnten.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Plantaardige recepten
Sanne Vogel laat in haar boek zien dat plantaardig eten alles behalve saai is. Stuk voor stuk zijn gerechten mooi opgebouwd met smaakvolle ingrediĆ«nten. En dat proef je absoluut terug in het eindresultaat. Of je nu meekookt met de seizoen of gaat voor een gerecht uit de hoofdstukken ‘Soms’ en ‘Altijd’, je zet gegarandeerd een heerlijk gerecht op tafel.

Foto: Jakob van Vliet
Kook met de seizoenen mee
Voordat je zomaar door het boek bladert en alles gaat maken wat je lekker lijkt dagen we je uit om mee te koken met de seizoen. Aan de hand van “De vier seizoenen van Vogel” is dat helemaal niet moeilijk. De hoofdstukken zijn duidelijk opgesteld waardoor je precies weet wanneer iets te verkrijgen is. Je zult merken dat groenten en fruit die in het seizoen zijn veel smaakvoller en voedzamer zijn dan als je ze buiten het seizoen eet. Het is dus niet alleen een stuk duurzamer, het maakt je gerechten ook nog eens een stuk lekkerder.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Sanne Vogel: “Paddenstoelen en zeewier zijn onmisbaar in de plantaardige keuken. Ze zitten vol voedingsstoffen en zijn beide lokaal en duurzaam te produceren en ook niet onbelangrijk: ze zijn onwijs lekker. Paddenstoelenexpert Natascha Rothengatter noemt paddenstoelen het eten van de toekomst. En zeewier wordt ook wel het groene goud genoemd.”
Sanne Vogel: “Zoete aardappels zijn goddelijk lekker, zitten vol mineralen en vitamine B1, B6 en C en je kunt er eindeloos veel gerechten mee maken. Je maakt er de allerlekkerste frietjes van, ze zijn heerlijk in een stamppotje en ze zijn bijna altijd geĆÆmporteerd vanuit… Zuid-Amerika. Maar goed nieuws: sinds enkele jaren worden er op kleine schaal ook in Nederland zoete aardappels verbouwd. Ze worden halverwege oktober geoogst en ze zijn verkrijgbaar tot het eind van het jaar. Nederlandse zoete aardappels worden bijvoorbeeld verbouwd door de Limburgse tuinderij De Waog. Absoluut het proberen waard!”
Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het āEasy Airfryerā-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy Ć©Ć©n pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.