Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
De vier seizoenen van Vogel: Zoeteaardappeldumplings in dashibouillon

Foodies boekenclub: “De vier seizoenen van Vogel”

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

De vier seizoenen van Vogel

Regiseusse, schrijfster en actrice Sanne Vogel staat al van jongs af aan in de keuken. Eigen recepten verzinnen, experimenteren en koken voor familie en vrienden is haar grootste hobby. Het boek “De vier seizoenen van Vogel” is het resultaat van een tienjarige zoektocht naar wat volgens Sanne Vogel het ideale eten is. Op de eerste plaats retelekker natuurlijk, maar daarnaast ook plantaardig, seizoensgebonden en lokaal. Sanne Vogel maakte een boek bomvol inspirerende gerechten en verhalen over hoe prachtig eten kan zijn. Een ode aan groenten, en met de portretten van lokale producenten die haar inspireren. Met meer dan 80 recepten, onderverdeeld in zes hoofdstukken: de vier seizoenen en de hoofdstukken ‘Soms’ en ‘Altijd’.

De vier seizoenen van Vogel

€ 31,99
cover de vier seizoenen van vogel

Sanne Vogel

Natuurlijk ken je Sanne Vogel van het witte doek. Momenteel speelt ze in de film Foodies de hoofdrol, waar wij twee recepten voor maakten. Onlangs spraken we uitgebreid met haar over haar rol en de film, die toevallig dezelfde naam heeft als ons magazine. Lees hier het hele interview.

Daarnaast is Sanne Vogel een echte foodie, ze houdt ontzettend van koken en eten. Dat is iets wat je absoluut terugleest in haar prachtige boek. Ze vertelt graag over de verschillende lokale producenten, en met liefde beschrijft ze de verschillende ingrediënten.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Plantaardige recepten

Sanne Vogel laat in haar boek zien dat plantaardig eten alles behalve saai is. Stuk voor stuk zijn gerechten mooi opgebouwd met smaakvolle ingrediënten. En dat proef je absoluut terug in het eindresultaat. Of je nu meekookt met de seizoen of gaat voor een gerecht uit de hoofdstukken ‘Soms’ en ‘Altijd’, je zet gegarandeerd een heerlijk gerecht op tafel.

De vier seizoen van Vogel (Sanne Vogel)

Foto: Jakob van Vliet

Kook met de seizoenen mee

Voordat je zomaar door het boek bladert en alles gaat maken wat je lekker lijkt dagen we je uit om mee te koken met de seizoen. Aan de hand van “De vier seizoenen van Vogel” is dat helemaal niet moeilijk. De hoofdstukken zijn duidelijk opgesteld waardoor je precies weet wanneer iets te verkrijgen is. Je zult merken dat groenten en fruit die in het seizoen zijn veel smaakvoller en voedzamer zijn dan als je ze buiten het seizoen eet. Het is dus niet alleen een stuk duurzamer, het maakt je gerechten ook nog eens een stuk lekkerder.

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Zuurdesemtoast met roze oesterzwammen en zeewierboter

Sanne Vogel: “Paddenstoelen en zeewier zijn onmisbaar in de plantaardige keuken. Ze zitten vol voedingsstoffen en zijn beide lokaal en duurzaam te produceren en ook niet onbelangrijk: ze zijn onwijs lekker. Paddenstoelenexpert Natascha Rothengatter noemt paddenstoelen het eten van de toekomst. En zeewier wordt ook wel het groene goud genoemd.”

Zuurdesemtoast met roze oesterzwammen en zeewierboter

Zoeteaardappeldumplings in dashibouillon

Sanne Vogel: “Zoete aardappels zijn goddelijk lekker, zitten vol mineralen en vitamine B1, B6 en C en je kunt er eindeloos veel gerechten mee maken. Je maakt er de allerlekkerste frietjes van, ze zijn heerlijk in een stamppotje en ze zijn bijna altijd geïmporteerd vanuit… Zuid-Amerika. Maar goed nieuws: sinds enkele jaren worden er op kleine schaal ook in Nederland zoete aardappels verbouwd. Ze worden halverwege oktober geoogst en ze zijn verkrijgbaar tot het eind van het jaar. Nederlandse zoete aardappels worden bijvoorbeeld verbouwd door de Limburgse tuinderij De Waog. Absoluut het proberen waard!”

De vier seizoenen van Vogel: Zoeteaardappeldumplings in dashibouillon

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!