
Zeker als tomaten in het seizoen zijn mag je ze wat ons betreft niet links laten liggen. Haal verse tomaten bij de groenteboer, kweek ze in je eigen moestuin of reis naar Italië af om de lekkerste tomaten te proeven. Wat je ook doet, deze recepten met tomaten mag je niet missen.
Lees verder na de advertentie
Recepten met tomaten
Bijna iedereen heeft ze wel in huis; tomaten. De één haalt ze bij de groenteboer of in de supermarkt, de ander haalt ze vers uit eigen tuin. Zeker als je zelf tomaten kweekt in je moestuin kun je soms nog wel eens wat overhouden. Door deze recepten met tomaten op te slaan heb je altijd inspiratie bij de hand voor heerlijke gerechten!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Tomaten-paprikasoep
Heb je dit jaar een succesvolle oogst uit eigen moestuin en weet je niet meer wat je moet doen met al die tomaten? Maak dan eens deze smaakvolle tomaten-paprikasoep. De smaak te pakken? Bekijk dan onze andere recepten voor tomatensoep maken.

Paccheri met tomaat, basilicum en buffelmozzarella
Volgens Francesco Mutti, de SEO van Mutti is het geen toeval dat dit gerecht bestaat uit de kleuren van de Italiaanse vlag. Simpele ingrediënten die tegelijkertijd zoveel zeggen over de Italiaanse keuken, waaronder tomaat natuurlijk.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Tomatengalette met geklopte feta
Wat een plaatje hè? Zodra we dit recept zijn krijgen we spontaan trek. Wist je dat zelf een galette maken helemaal niet moeilijk is?

Pecorino-gehaktballen met witte peper
Deze bakplaat vol lekkers is het ultieme diner om jezelf mee op te peppen na een drukke dag. Probeer maar eens uit, makkelijk én ontzettend lekker!

Tomatentaart met olijfoliedeeg
Tomatentaart met olijfoliedeeg; dat kunnen alleen Italianen bedenken. Gebruik goede tomaten – het liefst Italiaanse óf uit eigen tuin – want dat proef je! Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete recepten met tomaat.

Parelgerstrisotto met tomaat en burrata
Maak eens risotto met parelgerst in plaats van rijst voor de afwisseling. De tomaten en burrata maken de risotto extra romig!

Hasselback-tomaten met mozzarella
Nóg beter dan recepten met tomaat: recepten met tomaat én mozzarella. Deze onweerstaanbare combinatie komt samen in dit gerecht, probeer maar eens uit.
Ons favoriete recept met tomaten

Tomaten-paprikasoep
Heb je dit jaar een succesvolle oogst uit eigen moestuin en weet je niet meer wat je moet doen met al die tomaten? Maak dan eens deze smaakvolle tomaten-paprikasoep. De smaak te pakken? Bekijk dan onze andere recepten voor tomatensoep maken.
Ingrediënten
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan op laag vuur en fruit er de ui en de knoflook met een grote snuf zout ca. 10 minuten in tot de ui zacht is.
Voeg de tomaten, de paprika en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook ca. 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen en garneer met wat basilicumblaadjes. Lekker met knapperig brood.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Rosie Reynold
Lees ook:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.