Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Parelgerstrisotto met tomaat en burrata

Dit zijn de lekkerste recepten met tomaten

Profielfoto van BasBas Erkens

Zeker als tomaten in het seizoen zijn mag je ze wat ons betreft niet links laten liggen. Haal verse tomaten bij de groenteboer, kweek ze in je eigen moestuin of reis naar Italië af om de lekkerste tomaten te proeven. Wat je ook doet, deze recepten met tomaten mag je niet missen.

Lees verder na de advertentie

Recepten met tomaten

Bijna iedereen heeft ze wel in huis; tomaten. De één haalt ze bij de groenteboer of in de supermarkt, de ander haalt ze vers uit eigen tuin. Zeker als je zelf tomaten kweekt in je moestuin kun je soms nog wel eens wat overhouden. Door deze recepten met tomaten op te slaan heb je altijd inspiratie bij de hand voor heerlijke gerechten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoep

Heb je dit jaar een succesvolle oogst uit eigen moestuin en weet je niet meer wat je moet doen met al die tomaten? Maak dan eens deze smaakvolle tomaten-paprikasoep. De smaak te pakken? Bekijk dan onze andere recepten voor tomatensoep maken.

Naar het recept
Francesco Mutti: Paccheri met tomaat, basilicum en buffelmozzarella

Paccheri met tomaat, basilicum en buffelmozzarella

Volgens Francesco Mutti, de SEO van Mutti is het geen toeval dat dit gerecht bestaat uit de kleuren van de Italiaanse vlag. Simpele ingrediënten die tegelijkertijd zoveel zeggen over de Italiaanse keuken, waaronder tomaat natuurlijk.

Naar het recept

Tip!

Tomatengalette met geklopte feta

Tomatengalette met geklopte feta

Wat een plaatje hè? Zodra we dit recept zijn krijgen we spontaan trek. Wist je dat zelf een galette maken helemaal niet moeilijk is?

Naar het recept
Pecorino-gehaktballen met witte peper

Pecorino-gehaktballen met witte peper

Deze bakplaat vol lekkers is het ultieme diner om jezelf mee op te peppen na een drukke dag. Probeer maar eens uit, makkelijk én ontzettend lekker!

Naar het recept
tomatentaart met olijfoliedeeg

Tomatentaart met olijfoliedeeg

Tomatentaart met olijfoliedeeg; dat kunnen alleen Italianen bedenken. Gebruik goede tomaten – het liefst Italiaanse óf uit eigen tuin – want dat proef je! Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete recepten met tomaat.

Naar het recept
Parelgerstrisotto met tomaat en burrata

Parelgerstrisotto met tomaat en burrata

Maak eens risotto met parelgerst in plaats van rijst voor de afwisseling. De tomaten en burrata maken de risotto extra romig!

Naar het recept
Hasselback-tomaten met mozzarella

Hasselback-tomaten met mozzarella

Nóg beter dan recepten met tomaat: recepten met tomaat én mozzarella. Deze onweerstaanbare combinatie komt samen in dit gerecht, probeer maar eens uit.

Naar het recept

Ons favoriete recept met tomaten

Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoep

Heb je dit jaar een succesvolle oogst uit eigen moestuin en weet je niet meer wat je moet doen met al die tomaten? Maak dan eens deze smaakvolle tomaten-paprikasoep. De smaak te pakken? Bekijk dan onze andere recepten voor tomatensoep maken.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 el olie
1 ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (in plakjes)
zout en peper
750 g tomaten (grof gehakt)
2 geroosterde paprika’s (pot en uitgelekt en grof gehakt)
500 ml groentebouillon
handvol basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op laag vuur en fruit er de ui en de knoflook met een grote snuf zout ca. 10 minuten in tot de ui zacht is.

  2. Voeg de tomaten, de paprika en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook ca. 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen en garneer met wat basilicumblaadjes. Lekker met knapperig brood.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Rosie Reynold

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!