Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem met 1 tl zout en roer dan geleidelijk de olijfolie erdoorheen. Voeg dan geleidelijk een beetje water toe tot je een samenhangend deeg hebt (je hebt 4-5 el nodig). Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dunne plak waarmee je een ronde bakvorm (ca. 23 cm Ø) kunt bekleden. Snijd het deeg aan de rand van de bakvorm af. Zet het deeg in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  2. Verhit voor de vulling 3 el olijfolie in een koekenpan op laag vuur en fruit er de ui met een snuf zout 20-30 minuten in tot hij zacht en goudbruin is. Voeg de knoflook toe en bak kort verder. Laat het ui-knoflookmengsel afkoelen en meng met de mosterd, de gruyère en de grana padano.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht 170°C). Bak de bodem ca. 20 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Verdeel het ui-kaasmengsel over de bodem. Verdeel de tomaten er in een enkele laag overheen met de snijkant naar boven. Bak de taart nog 20-25 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin is en de tomaten zacht en geroosterd. Serveer de taart warm.

Per portie: ca. 642 kcal
15 g eiwit | 40 g vet | 54 g koolhydraten

Wil je meer olijfolierecepten? Bestel ons grote Italië-nummer.