Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tomaten met puttanescavulling

Tomaten met puttanescavulling

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Snijd de bovenkanten van de tomaten er met een klein kartelmesje af en zo nodig de onderkanten, zodat de tomaten rechtop kunnen staan. Gebruik het mesje en een theelepel om de zaadjes en het vruchtvlees uit de tomaat te scheppen, zodat je holle tomaten krijgt. Besprenkel de binnen- en buitenkant van de tomaten met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de tomaten in een braadslee.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot zachtjes tot hij een beetje zacht, maar nog niet verkleurd is. Roer de knoflook, de ansjovis en de chilivlokken erdoorheen. Bak een paar minuten, tot de ansjovis in de olie begint te smelten. Roer de olijven, de kappertjes en de tomatenpuree erdoorheen. Roer ca. 1 minuut en voeg de orzo toe. Roer opnieuw om de pasta met de puree en de olie te bedekken. Schenk de wijn erbij, laat 2-3 minuten zachtjes koken en schenk de bouillon of 150 ml water erbij. Laat 5-6 minuten zachtjes koken, of tot de orzo het grootste deel van het vocht heeft opgenomen maar nog niet helemaal gaar is – het mengsel moet een beetje lijken op droge risotto. Breng goed op smaak met zout en peper.

  3. Roer de peterselie er voorzichtig doorheen. Lepel de vulling in de tomaten, druk aan en leg de bovenkanten van de tomaten er als dekseltjes bovenop. Bedek met aluminiumfolie en bak 50-60 minuten, of tot de tomaten erg zacht zijn als je erop drukt.

Per portie: 287 kcal | 35 g koolhydraten | 8 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Livia Ambraham

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)