Bereiding

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng het brood met 2 el olijfolie en zorg dat het brood goed bedekt is. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en zet het in de oven terwijl je de tomaat bereidt (niet langer dan 20 minuten).

2. Snijd de tomaten vijf of zes keer in de breedte in maar niet door. Stop de mozzarella in de holtes. Stop een blaadje laurier in de middelste holtes. Verdeel wat groene pesto en de overige olijfolie over de tomaten. Bestrooi met zout en peper. Leg de tomaten op de bakplaat bij de croutons en bak het geheel nog ca. 20 minuten in de oven tot de tomaten goed zacht en gaar zijn.

3. Neem de tomaten en de croutons uit de oven. Verwijder de blaadjes laurier en serveer.

*Zelf maken? Probeer dit recept voor groene pesto eens.

Per portie: ca. 321 kcal
12 g eiwit | 22 g vet | 17 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Philip Webb Receptuur: Lulu Grimes Styling en foodstyling: Jennifer Joyce