Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kabeljauw met geroosterde cherrytomaatjes

Kabeljauw met geroosterde cherrytomaten

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Vis is supergezond, dus we zetten het maar wat graag op ons menu. Deze kabeljauw is ook nog eens binnen mum van tijd klaar. Wat wil je nog meer?
Tip
Lotus: “In plaats van kabeljauw kun je ook heekfilet of koolvis gebruiken.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schep de cherrytomaten in een ondiepe ovenschaal of braadslee om met 2 el basilicum, de olijven, de knoflook en de olie. Leg de kabeljauw erop en bak 15-18 minuten in de oven, tot de vis gaar is.

  2. Kook intussen in ca. 15 minuten de krieltjes gaar in een pan kokend water. Zet een stoommandje op de pan van de aardappels en gaar de haricots verts erin, ook ca. 15 minuten.

  3. Verdeel de haricots verts in het midden van twee borden en leg de kabeljauw erop. Doe de tomaten en het braadvocht in een kom en roer de overige basilicum, de extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn erdoorheen. Lepel over de kabeljauw en serveer de krieltjes ernaast. Bestrooi eventueel met wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 361 kcal | 29 g koolhydraten | 27 g eiwit | 13 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Sara Buenfeld Fotografie: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Hanna Miller

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)