Kabeljauw met geroosterde cherrytomaten
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schep de cherrytomaten in een ondiepe ovenschaal of braadslee om met 2 el basilicum, de olijven, de knoflook en de olie. Leg de kabeljauw erop en bak 15-18 minuten in de oven, tot de vis gaar is.
Kook intussen in ca. 15 minuten de krieltjes gaar in een pan kokend water. Zet een stoommandje op de pan van de aardappels en gaar de haricots verts erin, ook ca. 15 minuten.
Verdeel de haricots verts in het midden van twee borden en leg de kabeljauw erop. Doe de tomaten en het braadvocht in een kom en roer de overige basilicum, de extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn erdoorheen. Lepel over de kabeljauw en serveer de krieltjes ernaast. Bestrooi eventueel met wat versgemalen zwarte peper.