Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Browniecake met rode biet

Browniecake met rode biet

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diepe springvorm (23 cm Ø) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Smelt de chocolade met 175 g boter au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Laat iets afkoelen.

  3. Pureer de rode biet in een keukenmachine of blender. Voeg de eieren en de suiker toe en mix kort verder.

  4. Meng het meel met de cacao in een kom. Spatel na elkaar de bietenpuree en het chocolademengsel erdoorheen. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak 40-45 minuten in de oven tot de cake gerezen is. Laat ca. 20 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen. Snijd de cake in punten en serveer met crème fraîche.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)