Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Browniecake met rode biet

Browniecake met rode biet

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diepe springvorm (23 cm Ø) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Smelt de chocolade met 175 g boter au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Laat iets afkoelen.

  3. Pureer de rode biet in een keukenmachine of blender. Voeg de eieren en de suiker toe en mix kort verder.

  4. Meng het meel met de cacao in een kom. Spatel na elkaar de bietenpuree en het chocolademengsel erdoorheen. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak 40-45 minuten in de oven tot de cake gerezen is. Laat ca. 20 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen. Snijd de cake in punten en serveer met crème fraîche.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!