Bereiding

Deze simpele kaneelkoekjes zijn een Amerikaanse klassieker. Zacht aan de binnenkant en lekker knapperig van buiten. Haast verslavend, zo lekker zijn deze snickerdoodles!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop met een mixer de boter met de basterd- en kristalsuiker samen in een grote kom totdat je een glad en luchtig mengsel hebt. Dit duurt ca. 2 minuten.
  2. Voeg de vanille aan het mengsel toe en mix het geheel nogmaals. Voeg er vervolgens de bloem, wijnsteenbakpoeder, baking soda en een snufje zout aan toe. Mix het deeg totdat er geen klontjes meer in zitten, je kan hiervoor evt. wat melk toevoegen.
  3. Voor de topping: meng suiker en kaneel in een ondiepe schaal. Rol 40 g van het deeg tot een bal. Rol deze bal vervolgens door het kaneel-suikermengsel en druk licht aan zodat het suiker-kaneelmengsel goed blijft plakken en de bal plat is. Herhaal dit totdat het deeg op is.
  4. Leg de koeken op de bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de koeken ca. 10-12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze ca. 5 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats vervolgens op een rooster om geheel af te laten koelen.

Per portie (18): ca. 205 kcal
2 g eiwit | 10 g vet | 28 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best & Liberty Mendez Foto’s: Mike English