Bakken met lemoncurd
Voordat we kunnen gaan bakken met lemoncurd, moeten we eerst ervoor zorgen dat we het zoete smeersel in huis hebben. In de winkel kopen kan natuurlijk maar het is nog leuker (en lekkerder!) om het zelf te maken. Klop hiervoor 2 eieren los. Rasp de schil van 2 citroenen fijn. Pers de citroenen uit. Smelt 150 g boter en 200 g fijne kristalsuiker au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Voeg de citroenschil en het sap toe en schenk er nu langzaam de losgeklopte eieren bij. Verwarm het geheel onder voortdurend roeren totdat je een dikke massa hebt. Schenk de massa in een schone weckpot en laat afkoelen. De lemoncurd is in de koelkast minimaal 4 weken houdbaar.
Lemoncurd klaar? Bakken maar!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Superromige citroentrifle
“De beste trifles hebben iets zuurs – een citroenig contrast ten opzichte van die lagen cake, room en custard.” Aldus Nigel Slater. Op de redactie liep het water ons spontaan in de mond bij het zien van de foto van deze geweldige trifle. Ga je ‘m maken? Vergeet ons niet uit te nodigen!
> naar het recept: superromige citroentrifle
Bakewell-taart met lemoncurd en pistachenoten
De bakewell-taart is een klassiek Engels gebak. Traditioneel wordt deze taart met frambozenjam gemaakt maar wij gaan voor lekker fris. We maken ‘m met lemoncurd en pistachenoten.
> naar het recept: Bakewell-taart met lemoncurd en pistachenoten
Lemoncurd met scones
Staat er bij jou een high-tea op de planning? Dan mogen de Britse scones niet ontbreken. Een gouden combi zijn deze scones met clotted cream en lemoncurd. Hmm, vol romig en friszuur.
> naar het recept: lemoncurd met scones
Maanzaad-scones
Ben jij wel toe aan wat variatie? Probeer dan ook eens deze maanzaad-scones. Wat niet veel mensen weten is dat maanzaad en citroen ontzettend goed samen gaan. Probeer maar en maak deze smakelijke scones.
> naar het recept: maanzaad-scones
Citroen-tiramisu
Oké, echt bakken met lemoncurd is het niet. Toch wilden wij jou dit zoete dessert niet onthouden. Deze citroen-tiramisu met limoncello en lemoncurd is namelijk alles wat je wilt deze zonnige dagen. Schenk er gerust een glaasje limoncello bij in en geniet van elke hap.
> naar het recept: tiramisu met limoncello
Romige citroen-tijmtaart
When life gives you lemons, bake a cake! Haal de zomer in huis met deze frisse citroen-tijmaart. Want niets is zo zomers als een grote punt citroentaart. De combinatie van romige curd met de crispy notenbodem is gewoon perfect.
> naar het recept: romige citroen-tijmtaart
Lemoncurd-trifle
Zo’n grote schaal op tafel staat fantastisch. Maar ieder een eigen schaaltje lemoncurd-trifle mag natuurlijk ook. Met dit dessert maak je er hoe dan ook een feestje van.
> naar het recept: lemoncurd-trifle