Scones bakken
Zet je oven maar alvast aan want dit weekend gaan wij scones bakken. Een perfecte scone wil jij als foodie toch bemeesteren? Wanneer je het basisrecept onder de knie krijgt, maak je bij elke high-tea flinke indruk. Serveer ze naar Brits gebruik met een flinke dot clotted cream en lik boter en jam erbij. Clotted cream is een dikke, bijna boterachtige crème, gemaakt van verhitte room. Het wordt verkocht in sommige supermarkten en bij (online) speciaalzaken. Als alternatief kun je het gemakkelijk zelf maken. Klop daarvoor 125 ml slagroom op en roer er 125 g mascarpone doorheen.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Scones met pistache en chocolade
Een goede stapel goede scones is volgens voormalig Foodies Friend Jessica onmisbaar. Dit recept met pistache en chocolade is ook nog eens hartstikke foolproof. Lekker om te serveren met een flinke dot aardbeienjam.
Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream
De laatste jaren maakt maanzaad zijn opmars. We strooien het niet alleen meer over onze broodjes maar maken er ook de lekkerste zoete baksels mee. Citroen en maanzaad zijn een match made in heaven. En dat proef je terug in deze kleine gebakjes. Probeer maar eens uit!
Karnemelkscones met blauwe bessen
Als je al weleens scones hebt gemaakt weet je dat het eigenlijk heel simpel is. Voor dit recept heb je dan ook nog geeneens een uur nodig, inclusief baktijd. De karnemelk zorgt voor een frisse en ook ietwat zure smaak, die volledig in balans is door de zoete blauwe bessen.
Roquefort walnootscones
Voor bij je kopje thee op een gure dag: roquefort-walnootscones. In een handomdraai gemaakt en superlekker met een lik boter en dot jam. Onze tip? Deze scones smaken het allerlekkerst wanneer ze nog een beetje warm zijn.
Lemoncurd met scones
Een klassieke combinatie: lemoncurd met scones. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf lemoncurd te maken. Maak meteen een flinke pot, je kunt het namelijk goed bewaren in de koelkast. Zo is een schepje curd ook erg lekker door de yoghurt of kwark!
Scones met clotted cream en abrikozenjam
Deze klassieke scones serveer je met clotted cream en abrikozenjam. Hou je niet zo van abrikozen? Kies dan een andere vruchtenjam die je lekker vindt, haast elke jam is lekker bij verse scones.
Hartige pecanscones met cheddar
Ze zijn dan wel niet zoet, bij een high tea mogen deze pecanscones met pittige cheddar niet ontbreken. Serveer deze hartige scones niet met romige clotted cream maar met honing als zoete tegenhanger.