Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

7x scones bakken

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete scones recepten bij elkaar. Ga jij scones bakken aankomend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Scones bakken


Lees verder na de advertentie

Zet je oven maar alvast aan want dit weekend gaan wij scones bakken. Een perfecte scone wil jij als foodie toch bemeesteren? Wanneer je het basisrecept onder de knie krijgt, maak je bij elke high-tea flinke indruk. Serveer ze naar Brits gebruik met een flinke dot clotted cream en lik boter en jam erbij. Clotted cream is een dikke, bijna boterachtige crème, gemaakt van verhitte room. Het wordt verkocht in sommige supermarkten en bij (online) speciaalzaken. Als alternatief kun je het gemakkelijk zelf maken. Klop daarvoor 125 ml slagroom op en roer er 125 g mascarpone doorheen.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


Tip!

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Scones met pistache en chocolade

Een goede stapel goede scones is volgens voormalig Foodies Friend Jessica onmisbaar. Dit recept met pistache en chocolade is ook nog eens hartstikke foolproof. Lekker om te serveren met een flinke dot aardbeienjam.

Scones met pistache en chocolade

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

De laatste jaren maakt maanzaad zijn opmars. We strooien het niet alleen meer over onze broodjes maar maken er ook de lekkerste zoete baksels mee. Citroen en maanzaad zijn een match made in heaven. En dat proef je terug in deze kleine gebakjes. Probeer maar eens uit!

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Karnemelkscones met blauwe bessen

Als je al weleens scones hebt gemaakt weet je dat het eigenlijk heel simpel is. Voor dit recept heb je dan ook nog geeneens een uur nodig, inclusief baktijd. De karnemelk zorgt voor een frisse en ook ietwat zure smaak, die volledig in balans is door de zoete blauwe bessen.

Karnemelkscones met blauwe bessen

Roquefort walnootscones

Voor bij je kopje thee op een gure dag: roquefort-walnootscones. In een handomdraai gemaakt en superlekker met een lik boter en dot jam. Onze tip? Deze scones smaken het allerlekkerst wanneer ze nog een beetje warm zijn.

walnootscones

Lemoncurd met scones

Een klassieke combinatie: lemoncurd met scones. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf lemoncurd te maken. Maak meteen een flinke pot, je kunt het namelijk goed bewaren in de koelkast. Zo is een schepje curd ook erg lekker door de yoghurt of kwark!

Lemoncurd met scones

Scones met clotted cream en abrikozenjam

Deze klassieke scones serveer je met clotted cream en abrikozenjam. Hou je niet zo van abrikozen? Kies dan een andere vruchtenjam die je lekker vindt, haast elke jam is lekker bij verse scones.

High tea: scones met clotted cream en abrikozenjam

Hartige pecanscones met cheddar

Ze zijn dan wel niet zoet, bij een high tea mogen deze pecanscones met pittige cheddar niet ontbreken. Serveer deze hartige scones niet met romige clotted cream maar met honing als zoete tegenhanger.

Hartige pecanscones met cheddar

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!