Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Hartige pecanscones met cheddar

Hartige pecanscones met cheddar

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor 9 stuks

Ze zijn dan wel niet zoet, bij een high-tea mogen deze pecanscones met pittige cheddar niet ontbreken.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Doe 400 g bakmeel en ½ tl zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en maal het geheel met de pulseerknop tot grove kruimels. Schep ze in een grote kom en roer er 100 g cheddar, 50 g pecannoten, het mosterdpoeder en de cayennepeper doorheen. Voeg geleidelijk de melk toe en kneed kort tot een soepel deeg. Kneed niet te lang, anders rijzen de scones niet genoeg.

  2. 2. Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot ca. 3 cm dikte. Steek er met een uitsteekvorm of glas cirkels (7 cm Ø) uit. Plak de restjes deeg aan elkaar en herhaal. Bestrijk de bovenkanten met melk. Bak de scones 10 minuten in de oven. Bestrooi met de overige cheddar en wat extra pecannoten en bak 6-8 minuten verder tot ze goudbruin en gaar zijn. Besprenkel de scones voor het serveren met honing.

Per portie: 352 kcal | 35 g koolhydraten | 10 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Kinear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)