Wat is clotted cream?

Clotted cream is een dikke, vette room die gemaakt wordt door room indirect te verwarmen en vervolgens heel langzaam af te laten koelen. De dikke klonten room komen daarbij naar de oppervlakte en zo ontstaat het typisch Britse ingrediënt. Het is best moeilijk om het zelf te maken, maar gelukkig  verkopen grotere supermarkten hem tegenwoordig ook in potjes (koop hem anders online). Clotted cream lijkt op mascarpone en crème fraîche, maar is wat notiger dan de eerste en wat minder zuur dan de laatste. In Engeland, waar deze room vandaan komt, eten ze hem graag samen met een lepeltje jam op scones – de klassieke cream tea!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Perzikcake met clotted cream

Deze upside-down cake is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de maag. Lekker fris en fruitig van smaak maar niet te zoet door de Engelse room erbovenop. Hier ga je mensen blij mee maken!

> naar het recept: perzikcake met clotted cream

Perzikcake met clotted cream

Trifle met frambozen, clotted cream en scones

De room is niet het enige wat Engels is in dit recept, want de trifle is een echte Britse klassieker. Dit nagerecht bestaat uit meerdere lagen en ziet er daardoor al snel feestelijk uit. Zeker wanneer je het in zo’n mooie schaal als deze serveert.

> naar het recept: trifle met frambozen, clotted cream en scones

Trifle met frambozen, clotted cream en scones

Aardbeienshortcakeclottedcreamijs

De zomer mag misschien bijna ten einde zijn, het zonnetje laat zich nog steeds zien. Dat moeten we vieren en hoe doe je dat nou beter door van een ijsje te genieten? Van dit recept word je vanzelf vrolijk.

> naar het recept: aardbeienshortcake-ijs

Aardbeienshortcakeclottedcreamijs

Lees ook: