Aardbeienshortcakeclottedcreamijs
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Klop de eidooiers, de suiker en de clotted cream in een grote, hittebestendige kom. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verhit de melk, het vanillemerg en het vanillestokje in een pan tot er stoom van afkomt. Schenk de melk in een gelijkmatige stroompje over het eimengsel terwijl je continu klopt. Schenk terug in de pan en verwarm zachtjes op laag vuur terwijl je constant roert, tot je een dunne custard hebt die aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Neem de pan van het vuur en laat trekken tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Doe intussen de aardbeien, de poedersuiker en het citroensap in een kleine pan en laat 10-12 minuten zachtjes koken, of tot de aardbeien uit elkaar vallen en het mengsel een dikke siroop is. Laat afkoelen.
Neem het vanillestokje uit de custard en schenk het mengsel door een fijne zeef. Doe de custard in een ijsmachine en laat draaien volgens de instructies van de fabrikant. Doe het ijs, als het een beetje bevroren is en de ijsmachine klaar is, in een diepvriesbestendige bak. Je kunt de custard ook in een diepvriesbestendige bak doen en elke 30-60 minuten goed doorkloppen om de ijskristallen kapot te maken.
Swirl met een satéprikker of lepel de aardbeiencompote door het ijs om een marmereffect te creëren (je kunt een beetje aardbeiensiroop apart houden om te serveren). Bestrooi met de shortbreadstukjes, dek de bak af met het deksel of twee lagen vershoudfolie en zet 2-3 uur in de diepvries tot het bevroren is. Schep het in ijshoorntjes, bakjes of ijscoupes met extra shortbreadkruimels en wat aardbeiensiroop.