Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Trifle met frambozen, clotted cream en scones

Trifle met frambozen, clotted cream en scones

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid met het custardpoeder, de suiker en de melk de custard volgens de aanwij zingen op de verpakking. Meet 400 g afgekoelde custard af. Gebruik de rest van de custard voor een ander recept.

  2. Snijd de scones horizontaal doormidden en leg ze op de bodem van een trifleschaal of in individuele glaasjes. Breek de scones zo nodig in stukjes. Besprenkel met de sherry.

  3. Doe 250 g frambozen in een kleine pan met de suiker en het citroensap. Laat 8-10 minuten zachtjes koken, of tot de frambozen uit elkaar vallen en het mengsel een puree is. Zeef het mengsel eventueel voor een gladdere textuur. Neem de pan van het vuur, laat een paar minuten afkoelen en roer de gelatine en het rozenwater erdoorheen – wees voorzichtig met het rozenwater en proef steeds tussendoor, omdat het erg overheersend kan zijn. Roer tot de gelatine is opgelost en schenk over de scones. Bestrooi met 150 g frambozen. Zet 20-30 minuten in de koelkast, of tot de gelatine opgesteven is.

  4. Verwarm de custard met de witte chocolade in een kleine pan op laag vuur terwijl je constant roert, tot de chocolade net is gesmolten. Zorg ervoor dat de custard niet aankoekt en bruin wordt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. Lepel de wittechocoladecustard op de frambozenlaag en zet ca. 1 uur in de koelkast tot hij een beetje is opgesteven. Maak met twee theelepels quenelles van de clotted cream en leg ze op de trifle. Bestrooi met de rest van de frambozen, de gevriesdroogde frambozen en het witte chocoladeschaafsel.

Per portie: 318 kcal | 33 g koolhydraten | 5 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)