Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet een bakvorm (20 cm Ø) in en bekleed hem met bakpapier (een springvorm is voor dit recept niet geschikt). Besprenkel de bodem van de vorm met 2 el rietsuiker, leg de plakjes perzik er spiraalvormig bovenop, een beetje overlappend. Besprenkel gelijkmatig met 2 el amandelmeel.
  2. Klop de boter en de suiker met een handmixer romig, voeg de eieren 1 voor 1 toe. Klop de clotted cream erdoorheen. Spatel het bakmeel, het amandel- of vanille-extract en het bakpoeder er kort doorheen. Lepel het dikke beslag op de perzik in de bakvorm en strijk glad. Bak 50-60 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in de vorm afkoelen en stort uit op een bord. Serveer de cake met roomijs of clotted cream en bestrooi met het amandelschaafsel. In een luchtdichte bak blijft de cake tot twee dagen op een koele plek goed, maar hij is het lekkerst als je hem dezelfde dag nog opeet.

Per stuk (12): ca. 332 kcal
6 g eiwit | 18 g vet | 36 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Livia Abraham