Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
High tea: scones met clotted cream en abrikozenjam

Scones met clotted cream en abrikozenjam

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Deze klassieke scones serveer je met clotted cream en abrikozenjam. Hou je niet zo van abrikozen? Kies dan een andere vruchtenjam die je lekker vindt, haast elke jam is lekker bij verse scones.
Tip
Serveer de scones terwijl ze nog een beetje warm zijn.

Bereiding

  1. Kneed 300 g bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en de boter tot een kruimelig geheel. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Steek met een uitsteekvorm of glas ca. 20 cirkels uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

  3. Verdeel de clotted cream en de abrikozenjam apart van elkaar over schaaltjes. Serveer met de scones.

Per portie: 160 kcal | 15 g koolhydraten | 2 g eiwit | 10 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)