Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Lemoncurd met scones

Lemoncurd met scones

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroenen met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil van 2 citroenen er fijn af. Pers het sap uit alle citroenen. Smelt 100 g boter. Klop in een pan 4 eieren los met 150 g suiker en de maïzena. Voeg de gesmolten boter, het citroensap en de citroenschil toe. Breng het geheel al roerend op laag vuur aan de kook. Neem de curd als hij net kookt direct van het vuur. Laat afkoelen en roer regelmatig door.

  2. Kneed 300 g bloem, het bakpoeder, 50 g suiker, het zout en 200 g boter tot een kruimelig geheel. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hete lucht: 200°C / gas: stand 4). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Steek met een uitsteekvorm of glas ca. 20 cirkels (ca. 7 cm Ø) uit het deeg en leg ze op een met boter ingevette bakplaat. Bak de scones in ca. 30 minuten goudbruin. Serveer de scones met de lemoncurd en de clotted cream.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)