Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Karnemelkscones met blauwe bessen

Karnemelkscones met blauwe bessen

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het bakmeel, het zout en de basterdsuiker in de kom van een keukenmachine door elkaar. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Voeg de ijskoude boter en het vanillemerg toe aan het meelmengsel en draai kort tot een kruimelig geheel. Stort het geheel op een schoon werkblad en meng er zo kort mogelijk 275 ml karnemelk doorheen, tot een klonterig deeg. Druk het een beetje bij elkaar zodat het net blijft plakken, tot een plak van 3-4 cm dik. Verdeel de bessen erover en druk ze in het deeg.

  2. Steek met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg (5-6 cm Ø) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 10 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).

  3. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Geef er crème fraîche bij.

Per portie: 214 kcal | 28 g koolhydraten | 4 g eiwit | 9 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)