Karnemelkscones met blauwe bessen
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng het bakmeel, het zout en de basterdsuiker in de kom van een keukenmachine door elkaar. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Voeg de ijskoude boter en het vanillemerg toe aan het meelmengsel en draai kort tot een kruimelig geheel. Stort het geheel op een schoon werkblad en meng er zo kort mogelijk 275 ml karnemelk doorheen, tot een klonterig deeg. Druk het een beetje bij elkaar zodat het net blijft plakken, tot een plak van 3-4 cm dik. Verdeel de bessen erover en druk ze in het deeg.
Steek met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg (5-6 cm Ø) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 10 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).
Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Geef er crème fraîche bij.