Bereiding

Een stapel goede scones bij de paasbrunch is onmisbaar. Deze van foodies friend Jessica met pistache en chocolade zijn ook nog eens foolproof.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de koude boter in kleine blokjes en meng met de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een keukenmachine kort tot een kruimelig geheel.
  2. Doe het deeg in een beslagkom en voeg 260 ml melk, het vanille-extract, de pistachenoten en de gehakte chocolade toe. Kneed alles zachtjes met je handen tot een stevig maar kruimelig deeg. Het is niet erg als het deeg niet één deegbal vormt; het kruimelige geeft de scone juist zijn brosse structuur.
  3. Maak van het deeg ca. 15 balletjes en druk deze met je handen lichtjes plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een bakkwastje lichtjes met een beetje melk.
  4. Bak de scones 13-15 minuten in de oven. Serveer de socnes met clotted cream en aardbeienjam.

Receptuur en foodstyling: Jessica Folkers

Maak ook zoete broodjes voor Pasen, zoals colomba pasquale.