Roquefort-walnootscones
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng 240 g bloem, het bakpoeder een snufje zout in een grote kom. Wrijf met de vingertoppen de boter door het mengsel tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de walnoten en 30 g roquefort toe. Kneed het ei en vervolgens geleidelijk 45 ml karnemelk erdoorheen tot een stevig deeg. Kneed niet te lang, slechts tot het deeg samenhangend is.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Druk het uit tot ca. 2,5 cm dik. Rol er 1 of 2 keer overheen met een deegroller – druk niet te hard, zodat de lucht in het deeg blijft. Druk het deeg met de hand weer samen als het wat uit elkaar valt.
Druk met een uitsteekvorm cirkels (5-6 cm Ø) uit het deeg. Druk de uitsteekvorm zo snel mogelijk door het deeg en draai de vorm niet – het deeg blijft dan aan de rand kleven waardoor het moeilijker rijst.
Leg de deegcirkels op een bakplaat met antiaanbaklaag en bestrijk de bovenkanten met karnemelk. Bestrooi met wat extra verbrokkelde roquefort. Zet het deeg ca. 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de scones 12-15 minuten, tot de scones gerezen en gaar zijn. Serveer warm met boter.