Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Nagerecht Pasen: lemoncurd-trifle

Lemoncurd-trifle

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
7

Ingrediënten

Zo’n grote schaal op tafel staat fantastisch. Maar ieder een eigen schaaltje lemoncurd-trifle mag natuurlijk ook. Met dit dessert maak je er hoe dan ook een feestje van! 

Bereiding

  1. Laat de kersen uitlekken in een zeef boven een kom. Snijd de cake in plakken en bedek de bodem van een grote trifle-schaal of glazen kom ermee. Druppel de sherry en de helft van de opgevangen siroop erover en laat trekken. Klop de slagroom tot zachte pieken en zet apart.

  2. Lepel de vla over de cake in het glas en verdeel er de helft van de kersen over. Druppel de helft van de overige siroop erover. Schep de slagroom erop en strijk glad. Lepel de lemoncurd erover. Zet tot gebruik in de koelkast.

  3. Verdeel de overige kersen vlak voor het serveren over de trifle en besprenkel met de overige siroop. Rasp de chocolade erover en serveer.

Per portie: 704 kcal | 80 g koolhydraten | 6 g eiwit | 38 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (14 stemmen)