Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Steak tartare

Klassieke steak tartaar

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Een klassieke steak tartaar is het favoriete voorgerecht in Frankrijk. Na het maken van dit recept begrijp je wel waarom...

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een klassieke steak tartaar is het favoriete voorgerecht in Frankrijk. Na het maken van dit recept begrijp je wel waarom...

Bereiding

  1. Leg de biefstukken tot gebruik in de diepvries. Doe de eieren in een pannetje met koud water en breng ze aan de kook. Kook de eieren in ca. 6 minuten hard. Pel en snipper de sjalot. Was de bieslook, schud hem droog en hak fijn. Hak de kappertjes en de augurk fijn. Meng de augurk, de sjalot, de bieslook, de kappertjes, de mosterd en het citroensap met de mayonaise. Breng de tartaarsaus op smaak met zout en peper.

  2. Hak de biefstuk met een scherp koksmes fijn. Breng de tartaar op smaak met zout en peper. Laat het vlees afgedekt ca. 25 minuten op kamertemperatuur komen. Was de mesclun en laat goed uitlekken. Plaats de serveerring op een bord en verdeel er ca. ¼ van het vlees in. Verdeel het overige vlees op gelijke wijze over borden. Leg op iedere steak tartare een eidooier.

  3. Besprenkel de mesclun met de olijfolie en de wittewijnazijn. Verdeel de salade rondomde tartaartjes. Bestrooi met wat cress, grof zeezout en grofgemalen peper. Serveer de steak tartare met het zuurdesembrood en de tartaarsaus.

Fotos: Stephan van Raay en Jesse Kraal | Receptuur & foodstyling: Willem van Santen | Styling: Willemijn van der Kamp

Tip
Het vlees combineert lekker met een zuurtje, zoals augurk of kappertjes en de scherpte van bij voorbeeld vers uitje, mosterd of mierikswortel. Geef de steak tartare een fris tintje met verse kruiden zoals kervel. Dit recept voor steak tartare is absoluut onze favoriet.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!