Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Steak tartare

Steak tartare

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Leg de biefstukken tot gebruik in de diepvries. Doe de eieren in een pannetje met koud water en breng ze aan de kook. Kook de eieren in ca. 6 minuten hard. Pel en snipper de sjalot. Was de bieslook, schud hem droog en hak fijn. Hak de kappertjes en de augurk fijn. Meng de augurk, de sjalot, de bieslook, de kappertjes, de mosterd en het citroensap met de mayonaise. Breng de tartaarsaus op smaak met zout en peper.

  2. 2. Hak de biefstuk met een scherp koksmes fijn. Breng de tartaar op smaak met zout en peper. Laat het vlees afgedekt ca. 25 minuten op kamertemperatuur komen. Was de mesclun en laat goed uitlekken. Plaats de serveerring op een bord en verdeel er ca. ¼ van het vlees in. Verdeel het overige vlees op gelijke wijze over borden. Leg op ieder tartaartje een eidooier.

  3. 3. Besprenkel de mesclun met de olijfolie en de wittewijnazijn. Verdeel de salade rondomde tartaartjes. Bestrooi met wat cress, grof zeezout en grofgemalen peper. Serveer met het zuurdesembrood en de tartaarsaus.

Foto’s: Stephan van Raay en Jesse Kraal Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Serax (serax.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)