Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Ceviche

Ceviche

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht, waarbij rauwe vis wordt gegaard in citroen- of limoensap. Na het garen wordt de vis veelal geserveerd met felgekleurde ingrediënten als rode ui, koriander en rode peper.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht, waarbij rauwe vis wordt gegaard in citroen- of limoensap. Na het garen wordt de vis veelal geserveerd met felgekleurde ingrediënten als rode ui, koriander en rode peper.

Bereiding

  1. 1. Pers de citroenen en de limoenen uit. Snijd de zeebaarsfi let in blokjes van ca. 1,5 cm. Wrijf de vis in met het zout. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in dunne ringen. Snijd de rode pepers in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode pepers en snijd ze in zeer dunne halve ringen. Meng de lente-ui en de rode peper met de vis. Roer het citrussap erdoorheen en laat afgedekt ca. 10 minuten marineren.

  2. 2. Was de koriander en schud hem droog. Hak de koriander fijn en meng hem door de ceviche. Maal er een beetje zwarte peper overheen. Serveer de ceviche direct.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (5 stemmen)