Coquille met grapefruit en groenetheedressing
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm voor de theedressing 50 ml olijfolie tot ca. 75°C. Voeg de groene thee toe, neem de pan van het vuur en laat ca. 20 minuten trekken. Zeef de olie. Meng het citroensap met de honing, zout en peper. Klop de thee-olie erdoorheen tot een dressing.
Schil met een scherp mesje de schil, inclusief het witte vel, van boven naar beneden van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
Maak de coquilles open. Verwijder het rode gedeelte (het koraal, bewaar eventueel om een vissaus mee op smaak te brengen). Maak 8 bolle schelpzijdes schoon en bewaar ze om de coquilles in te serveren.
Dep 4 coquilles droog en hak ze fijn tot tartaar. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Was 5 sprietjes bieslook en 1 takje dille en hak ze fijn. Meng de coquilletartaar met 1 tl olijfolie, de geraspte citroenschil, de bieslook en de dille. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de komkommer en de radijsjes schoon en schaaf ze in zeer dunne plakjes. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de overige 8 coquilles met zout en peper. Bak de coquilles ca. 2 minuten in de pan, keer ze om en bak ze nog ca. 1 minuut aan de andere kant. Verschuif de coquilles tijdens het bakken zo min mogelijk om beschadiging te voorkomen.
Verdeel de coquilletartaar en de grapefruitpartjes over 8 schelpen. Leg op iedere schelp 1 gebakken coquille. Garneer met de radijs, de komkommer, die bieslook en de dille. Besprenkel met de theedressing en serveer direct.