Saladenestje met gepocheerd ei
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit een grillpan. Maak de lente-uitjes schoon. Meng de lente-uitjes met ½ el olijfolie. Gril de lente-uitjes rondom ca. 10 minuten in de grillpan.
Was de kiemen, de baby-spinazie en de rucola en droog ze goed. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in dunne parten. Klop de mosterd, het citroensap, zout en peper door elkaar. Klop er 2 el olijfolie doorheen.
Breng in een pan 1 l water en de azijn aan de kook. Breek elk ei in een ander kommetje. Draai het vuur laag en laat de eieren voorzichtig een voor een in het water glijden. Pocheer de eieren ca. 5 minuten in het net niet kokende water.
Meng de lente-uitjes, de kiemen, de spinazie, de rucola en de avocado en bedruppel met de dressing. Leg de salade in de vorm van nestjes in diepe borden. Leg de gepocheerde eieren erop, snijd ze door en bestrooi ze met zout en peper. Lekker met parmezaankrullen.