Bereiding

  1. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 2 kleine ovenschalen royaal in met boter.
  2. Kook of stoom de asperges tot ze net beetgaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit wat boter in een pan en fruit er de lente-ui zacht in.
  3. Klop de eieren de ricotta, de parmezaan, zout en peper door elkaar. Roer de lente-ui met de boter erdoorheen. Verdeel het mengsel over de ovenschalen. Leg de asperges erbovenop. Bak
    20-25 minuten in de oven tot de frittata luchtig gerezen en goudbruin is. Laat ca. 1 minuut rusten voor het aansnijden.

Per portie: ca. 363 kcal
31 g eiwit | 24 g vet | 4 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson