Bereiding
- Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 2 kleine ovenschalen royaal in met boter.
- Kook of stoom de asperges tot ze net beetgaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit wat boter in een pan en fruit er de lente-ui zacht in.
- Klop de eieren de ricotta, de parmezaan, zout en peper door elkaar. Roer de lente-ui met de boter erdoorheen. Verdeel het mengsel over de ovenschalen. Leg de asperges erbovenop. Bak
20-25 minuten in de oven tot de frittata luchtig gerezen en goudbruin is. Laat ca. 1 minuut rusten voor het aansnijden.
Per portie: ca. 363 kcal
31 g eiwit | 24 g vet | 4 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson