Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
een zachte aspergefrittata

Zachte aspergefrittata

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

De eerste asperges staan alweer te popelen om van de markt gepikt te worden. Maak deze zachte frittata voor tijdens de paasbrunch. Simpel en heerlijk!

Bereiding

  1. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 2 kleine ovenschalen royaal in met boter.

  2. Kook of stoom de asperges tot ze net beetgaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit wat boter in een pan en fruit er de lente-ui zacht in.

  3. Klop de eieren de ricotta, de parmezaan, zout en peper door elkaar. Roer de lente-ui met de boter erdoorheen. Verdeel het mengsel over de ovenschalen. Leg de asperges erbovenop. Bak
    20-25 minuten in de oven tot de frittata luchtig gerezen en goudbruin is. Laat ca. 1 minuut rusten voor het aansnijden.

Per portie: 363 kcal | 4 g koolhydraten | 31 g eiwit | 24 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)