Bereiding

Jaren terug vroegen wij Edwin Klaasen van Desemenzo maar al te graag naar zijn interpretatie van paasbrood. Desembrood met een eigenzinnige signatuur is immers zijn motto. Het resultaat? Een gevuld brood met gerookte zalm, feta en natuurlijk het onvermijdelijke ei. Dit cadeautje is alles wat je paasbrunch nodig heeft.

1. Kneed de 2 soorten bloem, het zout en de 2 soorten desem met 290 ml water in ca. 15 minuten tot een soepel deeg van 27°C. Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.

2. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er bolletjes van. Laat kort rusten. Rol de bolletjes uit tot deegcirkels van 15 cm. Verdeel de zalm over de deegcirkels en leg op iedere cirkel een gekookt ei. Verkruimel de feta eromheen. Verdeel de kappertjes en de dille eromheen.

3. Vouw het deeg om de eieren heen en kleef het goed dicht. Leg de bolletjes met de sluiting naar beneden op een bakplaat en bestrijk ze met eidooier. Bestrooi de bolletjes met roggebloem. Laat op een warme plek (29°C) ca. 1 uur rijzen.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Week de raffialintjes* kort in koud water. Maak strikjes met de raffia om de broodjes heen. Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven.

* Raffia is gedroogd blad van een palm. Het is verkrijgbaar bij tuincentra. Week de raffia voor gebruik in water om te voorkomen dat het tijdens het bakken verbrandt.

Op zoek naar meer lekkere recepten van Edwin Klaasen? In foodies Pasen vind je de allerlekkerste paasbroden. Snel je naar de supermarkt, want hij ligt vanaf nú in de schappen. Wil je liever niet de deur uit? Bestel dit heerlijke nummer vol smakelijke inspiratie dan via onze webshop.
Gevuld paasbrood met ei en zalm Gevuld paasbrood met ei en zalm Gevuld paasbrood met ei en zalm Gevuld paasbrood met ei en zalm