Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gevuld paasbrood met ei en zalm

Gevuld paasbrood met ei en zalm

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten voor 10 broodjes

Bereiding

  1. 1. Kneed de 2 soorten bloem, het zout en de 2 soorten desem met 290 ml water in ca. 15 minuten tot een soepel deeg van 27°C. Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.

  2. 2. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er bolletjes van. Laat kort rusten. Rol de bolletjes uit tot deegcirkels van 15 cm. Verdeel de zalm over de deegcirkels en leg op iedere cirkel een gekookt ei. Verkruimel de feta eromheen. Verdeel de kappertjes en de dille eromheen.

  3. 3. Vouw het deeg om de eieren heen en kleef het goed dicht. Leg de bolletjes met de sluiting naar beneden op een bakplaat en bestrijk ze met eidooier. Bestrooi de bolletjes met roggebloem. Laat op een warme plek (29°C) ca. 1 uur rijzen.

  4. 4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Week de raffialintjes* kort in koud water. Maak strikjes met de raffia om de broodjes heen. Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)