Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Spelt-appelsalade-bijgesneden-GF

Spelt-appelsalade met crispy noten en zaden

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Een heerlijke salade die net even wat meer pit heeft dan je gewend bent. Maak hem zo vullend als je zelf wilt en serveer als bij-, lunch- of hoofdgerecht.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Voor de noten en zaden

Een heerlijke salade die net even wat meer pit heeft dan je gewend bent. Maak hem zo vullend als je zelf wilt en serveer als bij-, lunch- of hoofdgerecht.
Tip
Meer vulling in je salade? Voeg wat gegrilde kipfilet toe.

Bereiding

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat heel goed uitlekken. Spoel met koud water tot de spelt koud is en laat weer goed uitlekken.

  2. Spray voor de crispy noten en zaden een dun laagje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de noten en de zaden al roerend 2-3 minuten erin, tot ze goudkleurig en crispy zijn. Voeg het paprikapoeder, de chilivlokken en de honing toe en schep goed om.

  3. Klop de mosterd, de olijfolie, de azijn, zout en peper in een kom door elkaar. Voeg de appel, de waterkers, de erwten en de spelt toe en schep goed om.

  4. Verdeel de salade over borden en bestrooi met de crispy noten en zaden.

Per portie: 416 kcal | 30 g koolhydraten | 17 g eiwit | 24 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!