Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Quiche met groene asperges

Quiche met groene asperges

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Haal het deeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast. Vet een rechthoekige bakvorm in met boter. Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het deeg in de ingevette vorm. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bekleed de vorm met bakpapier, vul hem met bakbonen en bak de bodem ca. 15 minuten blind in de oven.

  2. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Blancheer de asperges ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet af en laat goed uitlekken. Neem de deegbodem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Leg de asperges op de deegbodem. Kluts de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel over de asperges. Rasp de kaas eroverheen.

  3. Bak de quiche ca. 40 minuten in de oven. Garneer met de bloemen en de verse kruiden.

Variatietip: in plaats van groene asperges kun je ook gebruik maken van bimi, doperwten of een andere heerlijke voorjaarsgroente.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)