Bereiding
- Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, de dille, de olijfolie, zout en peper in een kom. Laat de yoghurt tijdens de bereiding van de eieren bij kamertemperatuur staan.
- Smelt de boter in een pan. Roer het paprikapoeder erdoorheen en laat op laag vuur staan.
- Breng ruim water in een pan aan de kook en draai het vuur lager tot het water net van de kook af is. Breek de eieren 1 voor 1 in het water en laat 2-3 minuten garen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water. Druk zachtjes op de dooier en controleer of het ei naar smaak gegaard is. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de yoghurt over 2 kommen. Leg het ei erop en bedruppel met de paprikaboter. Bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood om te dippen.
Per portie: ca. 252 kcal | 9 g eiwit
9 g vet | 30 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto: Charlie Richards Styling: Davine Perkins Foodstyling: Adam Bush