Turkse eieren
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, de dille, de olijfolie, zout en peper in een kom. Laat de yoghurt tijdens de bereiding van de eieren bij kamertemperatuur staan.
Smelt de boter in een pan. Roer het paprikapoeder erdoorheen en laat op laag vuur staan.
Breng ruim water in een pan aan de kook en draai het vuur lager tot het water net van de kook af is. Breek de eieren 1 voor 1 in het water en laat 2-3 minuten garen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water. Druk zachtjes op de dooier en controleer of het ei naar smaak gegaard is. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de yoghurt over 2 kommen. Leg het ei erop en bedruppel met de paprikaboter. Bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood om te dippen.