Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Turkse eieren

Turkse eieren

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Dit recept voor Turkse eieren is snel en makkelijk voor de brunch. Traditioneel gebruik je er pul biber bij, gedroogde rodepepervlokken, maar gerookte paprikapoeder is ook lekker en geeft een mooie rode kleur.

Bereiding

  1. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, de dille, de olijfolie, zout en peper in een kom. Laat de yoghurt tijdens de bereiding van de eieren bij kamertemperatuur staan.

  2. Smelt de boter in een pan. Roer het paprikapoeder erdoorheen en laat op laag vuur staan.

  3. Breng ruim water in een pan aan de kook en draai het vuur lager tot het water net van de kook af is. Breek de eieren 1 voor 1 in het water en laat 2-3 minuten garen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water. Druk zachtjes op de dooier en controleer of het ei naar smaak gegaard is. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verdeel de yoghurt over 2 kommen. Leg het ei erop en bedruppel met de paprikaboter. Bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood om te dippen.

Per portie: 252 kcal | 30 g koolhydraten | 9 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto: Charlie Richards Styling: Davine Perkins Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)